Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe fotorecept
Foto: monty469
Náš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... Veľmi nám to chutilo, a dnes takto pripravujem morčacinku, Zobraziť celý popisNáš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... Veľmi nám to chutilo, a dnes takto pripravujem morčacinku, kuracinku aj bravčovinku :-) So zemiakovou kašou či zeleninovou prílohou, je to veľká dobrota !
Suroviny
1,40 kg (horné vykostené) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
4 strúčiky |
|
Príloha 1: | |
|
|
Príloha 2 - dusená zelenina: | |
200 g |
|
20 cm |
|
3 ks |
|
1 stonka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, slaninu nakrájanú na tenšie pásiky a rascu.
-
2
Keď sa slanina vyškvarí, pridáme mäso, premiešame a restujeme až kým sa zatiahne.
-
3
Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, všetko premiešame, zakryjeme a necháme dusiť. Mäso pustí svoju šťavu, netreba ničím podlievať. Občas premiešame a dusíme do mäkka.
-
4
Pred koncom prelisujeme cesnak, krátko povaríme a odstavíme. Podľa chuti dokoreníme, dosolíme.
-
5
Ako prílohu som okrem zemiakovej kaše, zvolila aj zeleninovú prílohu. Na troške oleja orestujeme pór, pridáme na tenké kolieska nakrájanú mrkvu, ružičky brokolice, stonkový zeler najkrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL šťavy z mäsa, a restujeme takých 10 - 15, zeleninka by mala ostať taká na skus.
- 6
:-)
- 6
Vďaka a keby si cítila tú vôňu, no jedna báseň :-D
Veľmi pekne ti ďakujem :-)
Vďaka, aj rodinka si pochvaľovala :-)
Neboj, všetko dobre dopadne, myslíme na vás. Manželke to veľmi pomôže a zbaví ju bolesti. Poznám aj staršie ženy, ktoré to absolvovali a nevedia si vynachváliť ako sa im zmenila kvalita života. Prosím daj vedieť, keď to bude mať za sebou ako sa máte :-) Prajem vám pekný a podľa možností pokojný večer