Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 10. apríla 2016
Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept)
Foto: monty469

Náš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... Veľmi nám to chutilo, a dnes takto pripravujem morčacinku, Zobraziť celý popisNáš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... Veľmi nám to chutilo, a dnes takto pripravujem morčacinku, kuracinku aj bravčovinku :-) So zemiakovou kašou či zeleninovou prílohou, je to veľká dobrota !

Suroviny

1,40 kg (horné vykostené)
150 g
1 ks
2 PL
1 ČL
podľa chuti
2 ČL
podľa chuti
4 strúčiky
Príloha 1:
Príloha 2 - dusená zelenina:
200 g
20 cm
3 ks
1 stonka
podľa chuti
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, slaninu nakrájanú na tenšie pásiky a rascu.

    Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa slanina vyškvarí, pridáme mäso, premiešame a restujeme až kým sa zatiahne.

    Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, všetko premiešame, zakryjeme a necháme dusiť. Mäso pustí svoju šťavu, netreba ničím podlievať. Občas premiešame a dusíme do mäkka.

    Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred koncom prelisujeme cesnak, krátko povaríme a odstavíme. Podľa chuti dokoreníme, dosolíme.

    Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som okrem zemiakovej kaše, zvolila aj zeleninovú prílohu. Na troške oleja orestujeme pór, pridáme na tenké kolieska nakrájanú mrkvu, ružičky brokolice, stonkový zeler najkrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL šťavy z mäsa, a restujeme takých 10 - 15, zeleninka by mala ostať taká na skus.

  6. 6

    :-)

    Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

frezia68
Stará,dobrá klasika a zelenina to vylepšuje,teda chutný obed :-)
haji
Monty, krásný recept, chutný a voňavý!! Přeji krásný zbytek víkendu všem!
klukodvody
No ano. To vypadá moc pěkně, vydařilo se Ti jako vždy. Uloženo a nebíčko k tomu. Přejeme krásný den.
monty469
@ Frezia68 , @ Haji , @ Afataga, @ Terinka55 ďakujem vám veľmi pekne. Niekedy stačí tak málo a je z toho chutný a voňavý obed. Moja nebohá svokra stále hovorievala, že k vareniu stačí mať základ korenín- rasca, soľ, čierne mleté korenie a červenú mletú papriku a žiadne firty-mirty kolo toho netreba. Pri tomto jedle sa to potvrdilo. @ Klukodvody ďakujem ti veľmi pekne za pochvalu, od majstra kuchára je to česť. Ak som správne pochopila pri niektorom komentári, zajtra vás čaká deň D. Budem na vás myslieť a držím palce. Verím, že všetko dobre dopadne. Pozdravujem vás oboch a prajem krásny deň všetkým :-)
jack
Toto vyzerá neskutočne dobré.Si šikulka.Hneď by som sa ponúkla.
chica114
vyzera to dobre a musi to urcite aj chutit skvelo! chválim davam 5*
klukodvody
@Monty469 moc děkuji za podporu a myslím že já ji potřebuji skoro víc než manželka. Ta je celkem v klidu, ale já to v sobě dusím a hraji si na hrdinu. Ještě jednou moc děkuji, pomáhá mně podpora.
monty469
@Klukodvody (10.4.2016 17:25)

Neboj, všetko dobre dopadne, myslíme na vás. Manželke to veľmi pomôže a zbaví ju bolesti. Poznám aj staršie ženy, ktoré to absolvovali a nevedia si vynachváliť ako sa im zmenila kvalita života. Prosím daj vedieť, keď to bude mať za sebou ako sa máte :-) Prajem vám pekný a podľa možností pokojný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia