Strapaté rezne fotorecept

melbea - fotkamelbea, 27. marca 2011
Strapaté rezne (fotorecept)
Foto: melbea

Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá vôňa pri ich príprave.... skrátka treba vyskúšať.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
250 ml
3 PL
1 KL
1/2 KL
4 strúčiky
150 g strúhaný
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si pripravíme marinádu: vyšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, soľ, kari korenie, pretlačený cesnak, solamyl a všetko spolu dobre vymiešame.

  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na menšie rezne a namočíme do pripravenej marinády. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc, aby sa do mäsa dostali všetky chute z marinády.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň do misky nastrúhame tvrdý syr, zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obaľujeme rezne vybraté z marinády.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažíme ich na oleji, necháme na papierovom obrúsku odkvapkať a podávame.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu odporúčam zemiakové pyré a zaváranú cviklu. Dobrú chuť.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
bože, to sú muky, jááá som zase hladná, jak svorka vlkov na Aljaške v tuhej zime.