Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá vôňa pri ich príprave.... skrátka treba vyskúšať.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
4 strúčiky |
|
150 g strúhaný |
|
150 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske si pripravíme marinádu: vyšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, soľ, kari korenie, pretlačený cesnak, solamyl a všetko spolu dobre vymiešame.
- 2
Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na menšie rezne a namočíme do pripravenej marinády. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc, aby sa do mäsa dostali všetky chute z marinády.
- 3
Na druhý deň do misky nastrúhame tvrdý syr, zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obaľujeme rezne vybraté z marinády.
- 4
Vysmažíme ich na oleji, necháme na papierovom obrúsku odkvapkať a podávame.
- 5
Ako prílohu odporúčam zemiakové pyré a zaváranú cviklu. Dobrú chuť.
- 2
:-) uložené... vyskúšam...
varecha.pravda.sk/recepty/lahodkove-rezne-fotorecept/1538...
spróbuje zrobić