Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...
Kysnuté cibuľové trojuholníčky
K pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou,...
Falafel z červenej repy
Dobrý deň. Som tu ako nováčik, pripájam receptík, ktorý ma naučila kolegyňa v práci....
Avokádová nátierka s krevetami
Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej...
Karfiolové cesto na pizzu
Ak si strážite príjem sacharidov a dostali ste chuť na pizzu, toto môže byť dobrým riešením....
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
Cuketový kiš bez lepku so syrom feta
Milujeme cuketu. Z rôznych dôvodov. Je zdravá, plná vitamínov, osviežujúca, ale najmä pre jej využiteľnosť a variabilitu v kuchyni....
Lucikine oškvarkové pagáčiky
Inšpiráciu receptu máme odtiaľto: http://www. huradozahrady. com/novinka/syrove-pecivo, ale rozhodli sme sa po vyskúšaní ho trochu vylepšiť...
Krevety v kynutém bramborovém těstíčku
Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....
Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....
Šampiónové chlebíky
Chcela som spraviť konečne teplé raňajky tak som si privstala pred prácou a vzniklo toto :) Recept je...
Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...
Zapečené bylinkové vajíčka
Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou...
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude...
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...
Slaný koláč s pečenou červenou repou
Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....
Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...