Fazuľový závin
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
|
|
150-200 ml |
|
Plnka: | |
400 g |
|
600 g, uvarené v šupke |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
hrsť |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v mikroténovom vrecku odpočívať. Nedávame do chladu.
- 2
Plnka: Uvarenú fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi, ktoré sme pretlačili cez mriežku. Pridáme vajce, žĺtky, soľ, korenie, petržlenovú vňať a cibuľu spenenú na oleji.
- 3
Cesto na pomúčenom obruse rozdelíme na dve časti, ktoré jemne rozvaľkáme na pláty. Opatrne ich roztiahneme na čo najväčšiu plochu. Cestá naplníme fazuľovou plnkou. Opatrne ich zavinieme, prenesieme na plech, potrieme olejom a dáme piecť. Podávame nakrájané na širšie plátky s hlávkovým šalátom a rôznymi jogurtovými nálevmi podľa chuti a fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu