Foto: jankadomka
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
- 2
V miske zmiešame múky, škrob a prášok do pečiva a nastrúhaný syr. Túto zmes zmiešame s kefírovou zmesou, ktorú sme si už pripravili. Platí tu základné pravidlo ako pri lievancoch. Cesto sa nesmie pridlho miešať, inak bude moc hutné.
- 3
Tak a môžeme začať robiť waffle ? . Odporúčam si wafflovač potrieť tukom, aby sa waffle moc nelepili na platničku. V tomto prípade sú ideálne tuky v spreji. Robíme ich tak cca 2 minúty, ale záleží aký máme wafflovač a aké s ním máte skúsenosti.
- 4
Najlepšie sú čerstvé. Ak by sa Vám zdalo, že je cesta veľa, môžete si cesto odložiť a použiť ho na druhý deň. Chutili stále rovnako ?
Tiež waffle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu