príprava
tepelná úprava
Suroviny
110 g |
|
110 g |
|
30 g |
|
1 ČL |
|
380 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
120 g strúhaný |
|
1 ČL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
- 2
V miske zmiešame múky, škrob a prášok do pečiva a nastrúhaný syr. Túto zmes zmiešame s kefírovou zmesou, ktorú sme si už pripravili. Platí tu základné pravidlo ako pri lievancoch. Cesto sa nesmie pridlho miešať, inak bude moc hutné.
- 3
Tak a môžeme začať robiť waffle ? . Odporúčam si wafflovač potrieť tukom, aby sa waffle moc nelepili na platničku. V tomto prípade sú ideálne tuky v spreji. Robíme ich tak cca 2 minúty, ale záleží aký máme wafflovač a aké s ním máte skúsenosti.
- 4
Najlepšie sú čerstvé. Ak by sa Vám zdalo, že je cesta veľa, môžete si cesto odložiť a použiť ho na druhý deň. Chutili stále rovnako ?
Tiež waffle:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu