Syrové waffle

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 19. januára 2022
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

110 g
110 g
30 g
1 ČL
380 g
2 ks
60 g
120 g strúhaný
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

  2. 2

    V miske zmiešame múky, škrob a prášok do pečiva a nastrúhaný syr. Túto zmes zmiešame s kefírovou zmesou, ktorú sme si už pripravili. Platí tu základné pravidlo ako pri lievancoch. Cesto sa nesmie pridlho miešať, inak bude moc hutné.

  3. 3

    Tak a môžeme začať robiť waffle ? . Odporúčam si wafflovač potrieť tukom, aby sa waffle moc nelepili na platničku. V tomto prípade sú ideálne tuky v spreji. Robíme ich tak cca 2 minúty, ale záleží aký máme wafflovač a aké s ním máte skúsenosti.

  4. 4

    Najlepšie sú čerstvé. Ak by sa Vám zdalo, že je cesta veľa, môžete si cesto odložiť a použiť ho na druhý deň. Chutili stále rovnako ?

Diskusia k receptu

haji
Tyjo, toto chce odvahu. Bych měla nahnáno, jestli wafflovač ještě někdy otevřu. Syrové waffle musí být chutná dobriota. Určitě by šly jíst samotné ale také k zeleninovému salátu apod. S čím je podáváš ty?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha