Foto: smajliqa
Postup
-
1
na doske zmiesime preosiatu múku, posekané alebo pomleté oškvarky, žĺtky, smotanu, víno, a cesto vypracujeme s vykysnutým kváskom. nezabudneme trochu osoliť. aj keď sú oškvarky slané, nestači to :)
- 2
cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme a poskladáme do štvorca.necháme odpočívať 20 minút. znovu cesto rozvaľkáme, poskladáme a necháme odpočívať.
- 3
napokon cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vykrojíme kolieska, urobíme mriežku, rozložíme na plech, a ešte chvíľu necháme kysnúť.
- 4
potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poriadne oskvarkove, az sa mi slinky zbiehaju