Mrkváč so syrom

emamiskovicova - fotkaemamiskovicova, 10. septembra 2012

slané oranžové :D

6
porcií
80 minút
príprava
20 - 30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
200 g
150 g
1
5 PL
Plnka :
500 g
400 g
6 ks
150 g
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Z múky , masla , zo žltka , soli a z mlieka si urobíme nelepivé cesto kt. zabalíme do fólie a dáme na 20 min. do chladničky . Po odstátí cesto rozvaľkáme na doske a prenesieme ho na vymastený , múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Nastrúhame si mrkvu a nivu , do misky pretlačíme cesnak , osolíme , okoreníme pridáme rozšľahané vajíčka so smotanou a poriadne premiešame . Trocha nivy si môžeme nechať na posypanie .

  3. 3

    Plnku dáme na cesto a môžeme posypať nivou alebo nasekaným petržlenom . Najlepšie je to ešte za tepla :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evusik
slané, oranžové by mi určite chutilo... šikulka :-)
dogagador
taketo mozem, a je mi uplne jedno, ci uz bol niekde zverejneny, ja predsa nemozem sledovat vsetky kucharske weby, vsak by som nemala kedy experimntovat a v konecnom dosledku vsetky recepty odniekial pochadzaju ;-)
lusinkab
@dogagaror mne je to tiez osobne jedno odkial recept pochadza,mame tu moznost bludit po internete a hladat nove recepty,nechat sa inspirovat druhymi ludmi.Receptik sa mi paci vyzera uzasne,ide len o to,ze ked pridavas recept mal by byt tvoj a uz ked nie recept tak aspon ten obrazok nie je to v podmienkach pridavania receptu??????......a varecha je jediny slovensky kucharsky web na ktorom som zaregistrovana a na ktory chodim,tento obrazok som si zapametala hlavne preto lebo mi to raz ukazovala moja znama,ze toto sa chysta robit na obed :-)
rea1
nuž, slečna to s tým opisovaním trochu pokašľala, to je pravda, ale koláč sám o sebe sa mi pozdáva, takže ho spravím. myslím si však, že autorka by ho, v rámci zachovania si vlastnej tváre a kuchárskej cti (neviem, ako ináč to vyjadriť), mala zo svojej ponuky receptov odstrániť. alebo aspoň do úvodu zreteľne napísať, odkiaľ recept pochádza. toť môj názor.
emamiskovicova
áno môžem povedať že fotka je len pre inšpiráciu ..... a recept mám z tej stránky ............. fotku sa mi robiť nechcelo
vierutt
Niva, cesnak a mrkva - tak to je pre mňa kombinácia úplne super, určite urobím, už teraz mi to vonia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia