Vanilkový extrakt
Všade, kde som sa pozrela sa spomínal vanilkový extrakt a keďže som nevedela čoto a kdeto,...
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Chipsy
Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji...
Kandizovaná citrónová kôra naložená v rume
Mala som vela citronov, čo s nimi-tak zo štavy je limonada citronová, bolo mi luto vyhodit tolko...
Cranberry relish - Brusnicová príloha k mäsu
Keď sme prišli do USA, manželova kolegyňa Indka nás pozvala na večeru z príležitosti Thanksgiving day...
Omáčka z baklažánu
pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja... :)
Bezlepkové žemľové knedličky
Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové...
Celozrnný domáci chlebík
Zdravy, chrumkavy domaci chlebik. Zakladny recept mam z BBC Good Food casopisu, ale vylepsila...
Ryža tak trochu inak
Moja obľúbená ryža... , postup je jednoduchý a zvládne ho hravo každý.
Papriková nátierka
Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s...
Pyré s endíviou
Toto je taka holandska klasika. Robievam casto, mame to velmi radi. Myslim, ze...
Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...
Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech
Túto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam,...
Pikantná paprika s hrozienkami na zimu
Tento recept na výbornú papriku v pikantnej podobe tiež pochádza z Maďarskej kuchyne. tiež som ju...
Pikantná čili pasta
Na mäso a zeleninu použivam aj pasty. Pastami mäso a zeleninu potieram pred a počas tepelnej...
Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...
Majonéza bez vajec
Recept veľmi vhodný pre ľudí ktorí majú problém napr. s pankreasom ako ja. Snorila som...
Tzatziky (vegan)
Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do...
Domáca pikantná vegeta
Príprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, ...
Hroznový džemík
Hrozno a jablka si dame rozvarit, stavu si prepasirujeme a odmerame. Na 1 liter stavy...
Trochu iné prílohy
Chcem sa s vami podeliť o prílohy, ktoré sa dajú použiť prípadne aj vtedy, keď...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...
Zeleninová zmes na špagety
Môj manžel má veľmi rád cestoviny a varím ich dosť často. No, nevedela som akú...
Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...
Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...