
Pečené papriky plnené tvarohom s paradajkovou omáčkou
Pečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ...

Šalátový prívarok chrumkavý
Všetci tu na Vareche sa zhodujeme na tom, že sme ako deti šalátový prívarok radi nemali,...

Kari zemiaková placka
Mám tento recept už dávno, pekne uložený v súbore "Placky pre všetkých", bolo načase ho...

Zemiakovo-žihľavový šalát
Ako príloha k mäsu, alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce....

Novoročný Kısır
Po všetkých tých vianočných dobrotách sme na Nový rok zatúžili po niečom ľahkom, ale pritom sviatočnom...

Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale...

Kuracia Všehochuť
Chcela som niečo rýchle a dobré a nezvyčajné a neobvyklé a neokukané. :-) Vznikla takáto všehochuť....

Jazmínová ryža s arašidmi, citrónovou trávou a bazalkou
Máte radi autentické thajské recepty? Pripravte si s nami tradičnú thajskú prílohu...

Celozrnné bágle
Zaujala ma príprava tohto pečiva, pôvodne boli len z hladkej bielej múky, riskla som, ...

Základná bešamelová omáčka
Naučte sa s nami pripraviť základnú bešamelovú omáčku, ktorú využijete do množstva skvelých receptov....

Polenta
Ako príloha k mäsu či zelenine nemusí byť vždy len zemiaková kaša. Vyskúšajte si uvariť polentu...

Bezlepkové žemľové knedličky
Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové...

Slivkový kečup k mäsu a syru
Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.

Teplý šalát s fetou, špenátom a čiernymi olivami
Šalát, ktorý som pôvodne ochutnala u priateľov v trochu pozmenenj verzii. Kamarátka, ktorá je...

Kabanosová omáčka
Tento recept jsem před delším časem našla ve svém emailu. Pochází ze Slovácké kuchařky...

Chutná a zdravá zemiaková kaša z parného hrnca
Základ receptu je z knihy fitonika pre život, teda je zdravý, ako stvorený na toto...

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.

Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

Stredoveká pivno slivková pochúťka
Roky aktívneho šermovania sú už dávno preč, ale chuť stredoveku mi občas zarezonuje na jazyku :)....

Polentová kaša s cibuľkou
Jednoduché rýchlo jedlo, chuťovo jemne pripomínajúce praženicu

Zemiakový chlieb zo špaldy hladkej a celozrnnej s mliečno-smotanovým Thang Zhong
V tomto recepte som vyskúšala mliečno smotanový Thang Zhong v domácom zemiakovom chlebe z dvoch druhov špaldovej...

Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...

Odvážne zemiaky
V hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E. Ja vám ju ponúkam len tak......

Pečeňové strapačky so strúhaným zemiakom
Chuť dobrej polievky určite zvýrazní i vhodne volená a pripravená „závarka“. Obidvaja moji vzácni predkovia „po...