Foto: alexola
recept, ktorý pridávam určite nie je "ten pravý", no pre nás a našich blízkych veľmi chutný a na prípravu jednoduchý.
porcií
príprava
na 300 °C
Postup
-
1
Z droždia a cukru si pripravíme kvások a so všetkými ďalšími ingredienciami vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.
-
2
Z cesta odoberáme kúsky a tie vaľkáme na placky.
-
3
Placky pečieme v peci "pri pahrebe" pri teplote 300°C a menej (teplota postupne klesá) a počas pečenia sa takto krásne nafúknu.
-
4
Po vybratí z pece (pozor na prsty- pália) rozrežeme okraj nafúknutej dutej placky tak, aby sa dala plniť. (Naplnené sa veľmi rýchlo rozchytajú, hlavne pri väčšom počte hostí, takže na fotke je aj môj rozjedený kúsok- to aby sa aj mne niečo ušlo :)
-
5
upečená placka je dutá, nazývame ju tiež dymiaca lastúra :)
-
6
Z vybranej dostupnej zeleniny si pripravíme šalát, s ktorým budeme placky spolu s duseným kuracím mäsom naloženým v jogurte podávať.
-
7
hotovo :)
-
8
Dnes sme plnili tiež s pikantným šalátom z knižky Recepty zo Života 1 na liste ľadového šalátu.
-
9
fotka prvého pokusu s dekoráciou podľa @zirafninka1 http://varecha.pravda.sk/recepty/olivovi-tucniaci/11167-recept.html
-
10
a takto sme vítali hostí :)
-
11
prikladám fotku z ďalšieho pečenia, po vypálení pece na 520°C (doterajšie maximum) je toto teplota vyhovujúca na zahájenie pečenia Pity podľa mňa :)
@anjelikmoj nie je zač :)
a tá pec,.... och.... závidím, ale doprajem
je to pekné, mohla by si napísat, aké to bude, ked sa to upečie v normalnej rúre?
@babidka držím palce ohľadom stavby pece, to zas od Vás pribudne veeľa dobrých receptov :)
@sladkacokolada myslím, že podľa tohto receptu upečiete aj v rúre na 250°C, treba len skúsiť z menšieho množstva. Ja som ich ešte v rúre nepiekla.
Ďakujem za všetky pochvalné slová, kto by mal záujem ochutnať práve moje pitty alebo obzrieť pec, stačí dať vopred vedieť :)