Pita podľa mňa fotorecept

alexola - fotkaalexola, 27. marca 2011
Pita podľa mňa (fotorecept)
Foto: alexola

recept, ktorý pridávam určite nie je "ten pravý", no pre nás a našich blízkych veľmi chutný a na prípravu jednoduchý.

8
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 300 °C

Suroviny

1/4 kocky
1 ČL
115 g
175 g
1 ČL
200 ml
1/2 PL
1/2 PL
do vnútra:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia a cukru si pripravíme kvások a so všetkými ďalšími ingredienciami vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta odoberáme kúsky a tie vaľkáme na placky.

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Placky pečieme v peci "pri pahrebe" pri teplote 300°C a menej (teplota postupne klesá) a počas pečenia sa takto krásne nafúknu.

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z pece (pozor na prsty- pália) rozrežeme okraj nafúknutej dutej placky tak, aby sa dala plniť. (Naplnené sa veľmi rýchlo rozchytajú, hlavne pri väčšom počte hostí, takže na fotke je aj môj rozjedený kúsok- to aby sa aj mne niečo ušlo :)

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečená placka je dutá, nazývame ju tiež dymiaca lastúra :)

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z vybranej dostupnej zeleniny si pripravíme šalát, s ktorým budeme placky spolu s duseným kuracím mäsom naloženým v jogurte podávať.

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotovo :)

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dnes sme plnili tiež s pikantným šalátom z knižky Recepty zo Života 1 na liste ľadového šalátu.

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    fotka prvého pokusu s dekoráciou podľa @zirafninka1 http://varecha.pravda.sk/recepty/olivovi-tucniaci/11167-recept.html

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto sme vítali hostí :)

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prikladám fotku z ďalšieho pečenia, po vypálení pece na 520°C (doterajšie maximum) je toto teplota vyhovujúca na zahájenie pečenia Pity podľa mňa :)

    Pita podľa mňa (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
teeeeda!!! to sa často nevidí, aby sa takí mladí ľudia tak zdravo stravovali... máš moje obrovské sympatie....určite vyskúšam....ja robievam(ale len na platni na sporáku) čapátí
a tá pec,.... och.... závidím, ale doprajem
@torticka nepodnikám (ale veru zvažujeme podobné možnosti), takto sa stretávame v širšom kruhu rodiny a známych, využívame pri tom najmä už spomínanú pec, každý niečo prinesie a v sobotu sa predviedla aj babka a na otvorenom ohni na platni piekla lokše (s husacím tukom:)...
@babidka držím palce ohľadom stavby pece, to zas od Vás pribudne veeľa dobrých receptov :)
@sladkacokolada myslím, že podľa tohto receptu upečiete aj v rúre na 250°C, treba len skúsiť z menšieho množstva. Ja som ich ešte v rúre nepiekla.
Ďakujem za všetky pochvalné slová, kto by mal záujem ochutnať práve moje pitty alebo obzrieť pec, stačí dať vopred vedieť :)
ďakujem vám @egreska @jerica @frezia68 @cica2 :) posedenia (a pre mňa aj práca) pri peci patria medzi chvíle, na ktoré všetci radi spomíname a nikdy nevieme, kto sa ešte u nás zastaví, tak sa teším, ak to bude niekto z vás :)) @frezia68 verím, že sa vydaria, robila som ich aj pri otvorených dvierkach v peci a videli sme celý proces nafukovania, vyzeralo to ako malá nafukovačka :D teším sa na výsledok :)
@alexola , si velmi milá, ďakujeme:))...však svet je malý a možno raz...a vidno že ťa to baví a varíš s láskou. Tak nech sa ti stále tak dobre a úspešne darí!!!
@domci4 nie som odborníčka, ale podľa mňa múku môžeš zameniť, keď som mala málo celozrnnej, dala som iný pomer a vyšli tak či tak.. treba skúsiť z menšieho množstva prípadne skombinovať s iným receptom, ak ti tento príliš nevyhovuje ;)

Pridaj komentár k receptu: