Zelené zemiaky

boise - fotkaboise, 28. októbra 2013
Zelené zemiaky
Foto: boise

Hodia sa ako príloha, alebo ako ľahká večera.

Suroviny

900 g
1 ks
70 ml
1 ČL
10 listov
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku. Postrúhame kôru z jedného citróna a citrón odšťavíme. Olivový olej zmiešame s citrónom, citrónovou kôrou a lyžičkou hnedého cukru.

  3. 3

    Špenátové listy nakrájame na tenké pásiky, kôpor a petržlenovú vňať na hrubo posekáme. Šalotku pokrájame na tenšie polmesiačiky.

  4. 4

    Uvarené zemiaky scedíme, ešte horúce pokrájame na polovičky (ak máte fakt malé zemiačky tak nechajte celé), zalejeme zálievkou, pridáme šalotku, špenát, kôpor a petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením štyroch farieb a dobre premiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo ľahkú večeru.

Diskusia k receptu

marianne
taketo jednoduche milujem,nic viac netreba k nim,mas to za 5* u mna
tiginko
fantastické! Že ma nenapadlo takto so špenátom...
mariamka
trosku mi to chutami evokuje cibulovy zemiakovy salat, ktory mimochodom mame velmi radi, boise pekne moderne, zdrave jedlo,,,
martinis
fešácke zemiaky, ja ich mám rád s jarnou cibuľkou a jogurtom, tak ako píše @irenaw ;)
grandma
Vyzerá to výborne a určite je to dobré, hádam vyskúšam.
grandma
Vyzerá to výborne a určite je to dobré, hádam vyskúšam.
valeri
fantastické zemiaky, ešte k nim "sadnuté mlieko"- dnes už skoro scifi :-)), a nie je lepšieho jedla
lusinkab
Jedla som nieco podobne ale ako studeny salat a bez spenatu ale tato tvoja verzia nema chybu :-) v nasledujucich mesiacoch sa mi tento recept urcite zijde
nonna
Tak TOTO je niečo pre mňa, podľa mojej chuti. Len olej použijem rastliňák. Ukladám do KK a propagujem na FBčku.