Foto: boise
Hodia sa ako príloha, alebo ako ľahká večera.
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
- 2
Pripravíme si zálievku. Postrúhame kôru z jedného citróna a citrón odšťavíme. Olivový olej zmiešame s citrónom, citrónovou kôrou a lyžičkou hnedého cukru.
- 3
Špenátové listy nakrájame na tenké pásiky, kôpor a petržlenovú vňať na hrubo posekáme. Šalotku pokrájame na tenšie polmesiačiky.
- 4
Uvarené zemiaky scedíme, ešte horúce pokrájame na polovičky (ak máte fakt malé zemiačky tak nechajte celé), zalejeme zálievkou, pridáme šalotku, špenát, kôpor a petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením štyroch farieb a dobre premiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo ľahkú večeru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu