Zelené zemiaky

boise - fotkaboise, 28. októbra 2013
Zelené zemiaky
Foto: boise

Hodia sa ako príloha, alebo ako ľahká večera.

Suroviny

900 g
1 ks
70 ml
1 ČL
10 listov
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku. Postrúhame kôru z jedného citróna a citrón odšťavíme. Olivový olej zmiešame s citrónom, citrónovou kôrou a lyžičkou hnedého cukru.

  3. 3

    Špenátové listy nakrájame na tenké pásiky, kôpor a petržlenovú vňať na hrubo posekáme. Šalotku pokrájame na tenšie polmesiačiky.

  4. 4

    Uvarené zemiaky scedíme, ešte horúce pokrájame na polovičky (ak máte fakt malé zemiačky tak nechajte celé), zalejeme zálievkou, pridáme šalotku, špenát, kôpor a petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením štyroch farieb a dobre premiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo ľahkú večeru.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Jedla som nieco podobne ale ako studeny salat a bez spenatu ale tato tvoja verzia nema chybu :-) v nasledujucich mesiacoch sa mi tento recept urcite zijde
Tak TOTO je niečo pre mňa, podľa mojej chuti. Len olej použijem rastliňák. Ukladám do KK a propagujem na FBčku.

Pridaj komentár k receptu: