Couscous à la Hollosy

canadabc - fotkacanadabc, 20. marca 2013
Couscous à la Hollosy
Foto: canadabc

Vynikajuci recept vhodny ako priloha ku grilovanemu masu

30 minút
príprava

Suroviny

1 pohár
1 hrsť (cranberries)
1 hrsť
1 PL
1 PL
1 ks
1 ks
1 konzerva alebo čerstvé
1 ks
1 ks
2 ks
1 hrst
Dressing:
1/4 vody
2 PL
1/2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Do hrnca dame 1,5 pohara vody privedieme do varu a pridame za hrst brusnic a hrozienok a lyzicu vegety. Pridame 1 pohar kuskusu..odstavime z ohna prikryjeme a nechame odstat 5 min. Preneste do misy a s vydlickou premiesajte..nechajte vychladnut 10 min.

  2. 2

    Do panvice dame trochu olivoveho oleja a orestujeme nakrajanu cibulu. Pridame na kocky nakrajanu cukinu a sampiony odstavime a pridame do kuskusu.

  3. 3

    Medzitym nastruhame mrkvu na hrubo, nasekame petrzlenovu vnat, pridame nakrajanu zelenu cibulku, papriku...vsetko pridame do kuskusu.

  4. 4

    V hrnceku si pripravime dressing...zmiesame vodu, olivovy olej, citronovu stavu a koru, sol, korenie, kurkumu, cukor, cesnak...zmixujeme a pridame do kuskusu vsetko premiesame a podavame.

Diskusia k receptu

wevewe
to moze byt dobre. ta mrkva tam ide surova? dobre som to pochopila?
mirkamt
Zaujímavá kuskusová variácia a kombinácia chutí, ukladám na vyskúšanie. Ešte som nejedla šampinony spolu s brusnicami a hrozienkami, ale prečo nie...
marikafil
my by sme to jedli aj bez mäsa:-) v recepte chýba počet porcií - myslíš, že by to pre dvoch stačilo na obed?
canadabc
ano staci v pohode...aj na veceru, ak zostane:)) kuskus zvacsi svoj objem...a zeleninu tam mozes dat aku chces...v podstate co dum da:) podla vlastnej chute...