Troska som si ho vylepsila a je vyborny a vhodný aj pre deti ;-) Foto pridám neskor, lebo už ho niet :-)
Postup
-
1
Šošovicu deň pred varením namočíme a ráno ju preplachneme a dáme variť v čiste vode. Do hrnca so šošovicou pridáme bobkový list a varime do makka.
- 2
V druhom hrnci si na troške oleja opražíme na jemno nakrájanú šalotku (cibuľu alebo pór), pridáme pretlaceny cesnak a necháme kým troška zmäkne. Potom pridáme lyžicu hladkej múky a metličkou miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Pridáme vodu a lejeme pomaly, rozmiešame metličkou (rozhabarkujeme) a pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa varila. Osolíme, pridáme vegetu a necháme povariť. Ak sme dali viac vody, tak necháme odkryté a voda sa pomaličky vyparí. Potom som pridala troška, cca 1 dl - 1,5 dl sojového mlieka z DM-ka alpro soya cuisine a necháme troška povrieť.
- 3
Na koniec som dala troška masla, keď som odstavila šošovicu. K tomu sme mali zemiakovú kašu a obyčajný párok opražený bez oleja v mikrovlnke na funkcii crips.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu