Meteník

jojaart - bez fotkyjojaart, 2. novembra 2010

U nás ho voláme,že je to osúch.Je rýchly,lacný a je dobry.Moji chlapi ho milujú. Pečiem ho vtedy,ked varim kapustnicu.

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
300 g
1 ks
1 č.lyžička
2 PL, nasekaná nadrobno
4 hrste
40 g
4 dcl
0,5 dcl
špetka
špetka
1 hlávka




Postup

  1. 1

    do vlažného mlieka dame kvasnice a čajovú lyžičku cukru,dáme podkysnúť.

  2. 2

    Do misy dáme obidve múky,soľ,celé vajce,posekanú cibuľu,pokrájanú kyslú kapustu,vlejeme kvások a rukou vymiesime pomerne riedke cesto,ktoré ihned rozotrieme na pripravený vymastený a múkou vysypaný plech.Prikryjeme a necháme v teple nakysnúť.Dáme si vyhriať rúru na 190 stupňov a vykysnuté cesto vložíme do rúry.Pečieme asi 35 min.

  3. 3

    Medzi tým si pripravíme potierku.Do hrnčeka dáme olej,soľ,papriku a pretlačíme cesnak.Ked je osúch upečený vytiahneme ho z rúry a cesnakovou hmotou ho natrieme.Lepší je na druhý den.

Diskusia k receptu

frezia68
Vítaj na Vareche! Robím ho bez cibule a kapusty,ale potieram ako Ty a posypem celou rascou-výborný aj ku fazuľovici.Vyskúšam ten Tvoj :-)
zitar
Mám veľmi rada všetky tieto kysnuté dobroty z Varechy. A aj ich veru skúšam a pečiem, takže aj tento v najbližších dňoch urobím.
marianne69
Aj ja toto velmi lubim,robim ho ako ty ,len papriku som nedavala,ale pridam,nezaskodi
janazjarku
Toto bude niečo fajné cítim to v kostiach a čo keby som ešte navrch nakrájala voľajakú slaninku a jedla len tak s kyslou smotankou ?
kuchticka
@jojaart , vitam ta medzi varechacmi. Mam otazku na ten cesnak. Ma ho tam byt skutocne cela hlavka, alebo jeden strucik? Recept sa mi paci a budem robit v najbizsich dnoch. Vdaka.
slavicek
je fantasticky a toho cesnaku tam musi byt hodne,robievam ho
jojaart
kuchticka a evusik dakujem Vam za privitanie.A toho cesnaku tam ide ozaj vela.Ked bude cas napisem vianocne recepty.Caute.
laurax
Ja do neho ešte pridávam opraženú slaninu a je to veru výborná pochúťka najmä počas dlhých zimných večerov.
motyka
Výborný na piatok a k sýtej polievke, určite výborný obed alebo večera. Robíme hnetené lokše z kyslej kapusty. Sú výborné tiež, ale je s nimi viacej práce ako s týmto meteníkom. Toto je výborná rýchlovka. Mám nový sporák. Potrebujem ho vyskúšať. Určite najbližšie bude na rade. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia