U nás ho voláme,že je to osúch.Je rýchly,lacný a je dobry.Moji chlapi ho milujú. Pečiem ho vtedy,ked varim kapustnicu.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 č.lyžička |
|
2 PL, nasekaná nadrobno |
|
4 hrste |
|
40 g |
|
4 dcl |
|
0,5 dcl |
|
špetka |
|
špetka |
|
1 hlávka |
|
Postup
-
1
do vlažného mlieka dame kvasnice a čajovú lyžičku cukru,dáme podkysnúť.
- 2
Do misy dáme obidve múky,soľ,celé vajce,posekanú cibuľu,pokrájanú kyslú kapustu,vlejeme kvások a rukou vymiesime pomerne riedke cesto,ktoré ihned rozotrieme na pripravený vymastený a múkou vysypaný plech.Prikryjeme a necháme v teple nakysnúť.Dáme si vyhriať rúru na 190 stupňov a vykysnuté cesto vložíme do rúry.Pečieme asi 35 min.
- 3
Medzi tým si pripravíme potierku.Do hrnčeka dáme olej,soľ,papriku a pretlačíme cesnak.Ked je osúch upečený vytiahneme ho z rúry a cesnakovou hmotou ho natrieme.Lepší je na druhý den.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/metenik/5802-pouzi.html...