Zelerový šalát z Heľpy
Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, ...
Dusená brokolica s jogurtovým dresingom
Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...
Veľkonočný maslový baranček
Podľa tradície sa má do Veľkonočného košíku dávať jedlo, ktoré budeme neskôr pri Veľkonočných raňajkách požívať....
Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).
Bezlepková hrnčeková knedľa
Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem...
Slovenská ryža špeciál alebo ako kombinovaná príloha
Dostal som sa do duševného stavu, keď mi už klasická príprava slovenskej ryže, ale aj...
Hrachová kaša
Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka....
Parená knedľa
Takto robím knedľu ja, naučila ma to moja teta, chutí výborne a je to naozaj...
Kečup po domácky
keďže sa snažím obmedzovať konzervanty a kadejaké "e-čka", skúsila som urobiť domáci kečup, chuťovo je...
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Ríbezle ku sviečkovej
Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ...
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
Sterilované cuketové zelí
Někde jsem slíbil, že dám recept na cuketové zelí. Asi mnozí toto zelí znají a...
Falošná treska
Mrkvu očisíme na najemno nastrúhame, pridáme kyslé uhorky nastrúhane nahrubšie(ako na uhorkový šalát), vychladnuté vajcia tiež...
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...
Jemné kuracie mäso s bylinkovým kuskusom a redkvičkovo - uhorkovým šalátom
Zdravší nedeľný obed : kuracie prsia dusené s kukuricou a zelenou fazuľkou podávané na bylinkovo - paradajkovom...
Toum - cesnakový krém z Libanonu
Tento cesnakový krém som prvýkrát ochutnala, keď nám ho priniesli naši priatelia z Libanonu. Všetci...
Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla...
Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...
Jogurtová majonéza
Je to už niekoľko rokov dozadu, čo som v českom televíznom programe o varení videla robiť...
Zemiakové vaničky
Variácia na plnené zemiaky, ktoré určite už každý skúšal. Ale každý trochu inak. Akú...
Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos
Nápad skombinovať klasické zemiaky so sladkými (batatas) vznikol sporadicky. Suseda sa mojej lepšej ½ posťažovala, ...
Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov
Zaujímavú kombináciu pečenej papriky a vlašských orechov, okorenenú orientálnymi koreniami som obohatila niekoľkými listami medvedieho cesnaku....
Paprikový pretlak z grilovaných paprík /fotorecept/
Urobiť takýto paprikový pretlak síce trošku dlhšie trvá - ale výsledok stojí zato ! Použiť sa...
Pšenová kaša so šampiňónmi
Konečne som sa odhodlala k príprave pšena. Myslím, že sa podarilo.
Mašľonka
Priznám sa dobrovoľne. Pri prvom kontakte s týmto typickým veľkonočným jedlom zo Zamaguria sa mi jemne...
Domáci pálivý Gulyáskrém - pálivý domáci gulášový krém
Recept som našla pred 2 rokmi na No. Salty, pretože nemám rada kupované ochucovadlá s éčkami,...
Pohankový šalát
Pohánka bola skôr považovaná za obilie chudobných. Po tom, ako lekári objavili zdravotný význam pohánky,...