Foto: jody
20 rokov som túto omáčku nejedla dostala som na ňu neskutočnú chuť. Táto s trochu obmeneným spôsobom prípravy.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme maslo na slabom plameni, aby neprihorelo. Prihodíme kôpor. Hodil by sa samozrejme čerstvý, žiaľ ten som nemala. Bylinku necháme v masle len speniť, aby sa čo najviac uvoľnila jej vôňa a chuť, neopekáme.
-
2
Prisypeme múku, premiešame, necháme spojiť chute a za podlievania vývarom, či vodou (prípadne pol na pol), ušľaháme zápražku. Dolejeme ešte toľko vody, koľko chceme nakoniec omáčky. Chvíľku povaríme, ochutíme soľou (s tou opatrne podľa slanosti vývaru).
-
3
Zahustíme zátriepkou z múky a šľahačkovej smotany. Pridáme cukor.
-
4
Kým sa prevára zátriepka, zasypeme ešte hodnou dávkou kôpru. Keď sme vypli, dochutíme octom.
-
5
Podávame tentoraz s pečeným bravčovým, napríklad podľa tohoto receptu alebo podľa tohoto receptu . Alebo iného... :-)
-
6
Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu