Dva šaláty na grilovačku

2010 - bez fotky2010, 10. novembra 2015
Dva šaláty na grilovačku
Foto: 2010

Varite peciete a posledna vec je salat, su ktore sa daju spravit den dva po predu a odlozit...

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šalát fazuľový:
 nakrajaná na malé kúsky
 nakrájané na drobno
 sladkokyslé
Šalát z bielej reďkovky:
 na dobno nakrajany




Postup

  1. 1

    Fazulovy salat: Bielu Heinz paradajkovu fazulu som zmiesal s cedenou cervenou fazulou a kukuricou z konzervy. Medzi tym som si nakrajal na drobno jarnu cibulku, cervenu papriku a zelenu jalapeno a sladko kysle uhorky a chilli, spravil dressing z worcesterskej , citronovej stavy, sol, korenie a trochu kvalitneho oleja (paradajkova stava je v Heinz fazulkach ), pomiesal a odlozil do ladnicky.

  2. 2

    Biela redkva daikon salat: Je to skor po vzore korejskeho kimci. Bielu redkvu osupeme, a na mandoline nakrajame na slize tak isto aj mrkvu. Pridame vela cesnaku ( koreji sa nebozkavaju ), a par lyzic korejskej paprikovej pasty ( podobnu robia aj turci) na drobno nakrajame jarnu cibulku a koriandrovu vnat a chilli podla chute.

  3. 3

    Treba vybrat dobru rybaciu omacku ( vietnamske byvaju lepsie ako thajske - menej smrdlave) zopar lyzic rybacej omacky, sol, trochu cukru a ja som pridal par lyzic kokosoveho octu. Natlacime do pohara a odlozime do ladnicky nech prejde chutami. Vyborny salat na druhy den.

  4. 4

    Ked sa nam nechce otravovat s masom na grilovacku da sa aj na anglicky sposob - ham steak , odkrojime 1.5 cm kvalitnej sunky a dame na grill.

Diskusia k receptu

frezia68
Ten fazuľový šalát je celkom sýty a viem si ho predstaviť,ako prílohu k mäsu ,len rybacie omáčky obchádzam z ďaleka,takže reďkovky pripravím ináč :-)
45678
@2010 ,ten fazulovy salat ma dostal,suroviny boli doma tak som sa pustila do pripravy. Zial, nemozem podat informaciu,ako chuti odlezany na druhy den, uz je zjedeny☺ mozem odporucit,je velmi chutny.Dakujem za recept.
janger
Pri tvojich receptoch (fotkach) sa aj oci najedia :-)...Kokosovy ocot nepoznam...Ani som nevedela, ze existuje. Musim pozriet...
2010
@janger ja pouzivam taky "trosku" ochuteny - polka flasky
su drvene chilli-:)



2010
Salat 3, ked mame menej zrele mango zmiesame ho s uhorkou, chilli, cervenou cibulou, jarnou cibulkou a pridame klasicky dressing ( sol, trosku cukru ocot ).


2010
A v pozadi pecena vrstvena trescia fasirka -:)
janger
Uz som pozerala dnes v obchode po tom octe, ale tu u nas nebol...pozriem inde, dakujem za foto, ten tvoj ocot je teda asi poriadne stiplavy :-). S tym mango-salatom, tak to sa mi tiez velmi hodi. Aj teraz mame take mango slabo zrele, to ani nedozreje, som uz rozmyslala, ze co s nim. Dakujem :-).
2010
Najjednoduchsi dezert a bez roboty na grilovacke je hodit zopar bananov na grill.


2010
Zda sa ze fazulovy salat sa stal popularny, vyborny ku grilovanemu bociku.


methi
Ten druhy salat mi je sympatickejsi. V prvom su hned tri pixle. Aj ked na fotke to dobre vyzera. A tie malicke sladke banany su vyborny dezert tak ako su, netreba im ani gril ;)
2010
Neviem ci sa praskove kari rata za pixlu ale bolo OK v tejto vajickovej pomazanke s avokadom a francuzskou horcicou.


2010
Uvarenu cviklu rozmixujeme s jogurtom, citronovou stavou a koreniami ( cumin, koriander, sol, korenie).


2010
Vzdy ked ide u nas teplota hore - dnes 35 to vacsinou znamena ze na slovensku zacina kosa?
Grilovacka letny salat zmes, dressing ( rybacia omacka, limetka, cesnak, koriander, zazvor, cukor, chilli ) a cebabcici s wasabi majonezou.









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia