Zemiakové wafle-placky a príloha z baklažánu fotorecept
Foto: janger
Tento recept uverejnujem hlavne pre tych, ktori si chcu pochutnat na zemiakovych plackach, ale chcu obmedzit mnozstvo tuku. A aj pre tych, ktori maju Zobraziť celý popisTento recept uverejnujem hlavne pre tych, ktori si chcu pochutnat na zemiakovych plackach, ale chcu obmedzit mnozstvo tuku. A aj pre tych, ktori maju waflovac zastrceny niekde v skrini, alebo pouzivaju ho len velmi zriedkavo na vyrobu sladkych waflov. A aj pre Alenku, @alena45, s ktorou sme toto waflovanie spominali. A pretoze nasa priloha bola velmi chutna, podelim sa s vami aj o nu.
porcie
Postup
-
1
Na uvod chcem povedat, ze piect zemiakove wafle pre velku rodinu, by bolo velmi zdlhave. Pretoze vo waflovaci sa daju piect na jeden raz len dva kusy, trva to takych 14 minut, takze si to vypocitajte....No ale tak pre 3-4 ludi sa to da zvladnut. Mozete si ich najprv napiect a potom uz len na moment dat do waflovaca ohriat, aby ste mohli jest vsetci spolu. Wafle su chutne, chrumkave, vobec nie su mastne. Mnozstvo surovin neuvadzam, lebo to zalezi od toho, pre kolkych ludi chcete piect. A nejake presne pomery tu nie su treba.
- 2
Najprv si postruhame (na hrubsie) zemiaky. Potom musime z nich velmi dobre vytlacit vodu. Ale ozaj dobre. Pripadne este aj vytlacit v utierke, papierovom obrusku...Do zemiakov nastruhame cesnak. Pretoze som chcela mat chut podobnu slovenskym plackam, dala som aj majoranku. Zial, mala som uz len trosku, tak do dalsej casti som dala tymian a do casti salviu. Pridame sol, trosku cerstvo namleteho korenia.
- 3
Waflovac uz mame rozohriaty, vytrieme ho olejom, len trosicku. Dame don dve kopky zamiakov. Nedavame prilis hrubu vrstvu, lebo by to dlhsie trvalo, kym by sa zemiaky prepiekli.
- 4
Pecieme asi 14minut.
- 5
A pretoze nasa baklazanova priloha bola velmi chutna a syn hned, ako zacal jest mi povedal, ze aby som si nezabudla poznacit, co som do toho dala. Tak preto pridavam aj to. Nemam to fotene, lebo som neplanovala, ze budem aj to uverejnovat.
- 6
Baklazan (aj so supkou) pokrajame na platky, nasolime a nechame v sitku odtekat. Medzitym si pripravime ostatne suroviny. Pokrajame na kolieska cibulu. Tiez pokrajame paradajky, cesnak. Ja som mala slaninku (na kocky) uz oprazenu, z predchadzajuceho dna. Ak nemate, tak to spravite teraz.
- 7
Na panvici rozpalime olej a dame osmazit cibulu, cesnak.
- 8
Baklazan dobre preplachneme vodou, vystiskame ho a pridame ho k cibuli, poopekame. Pridame do toho slaninku, paradajky. Ochutime koreninami - cerstvy tymian, oregano (ja som mala susene), cerstvo mlete korenie. Dame podla chuti sol. este chvilu poopekame.
- 9
Na tanieri dame na to feta syr.
- 10
Mozeme podavat. Tuto prilohu mozete podavat aj s niecim inym, nemusia to byt tieto zemiakove wafle. A tak isto wafle nemusia byt len k tomuto.
- 11
Ak sa rozhodnete vyskusat, tak prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
<:-) *****,kk .
Aký rozumný dôvod má tento zvyk? Žiaden!
Formou využití je především čerstvě vymačkaná šťáva z plodu, případně hotový pokrm z plodu. Čerstvá šťáva má antibiotické účinky, čerstvé plody snižují obsah cholesterolu v krvi. Lilek vejcoplodý podporuje činnost jater a tzv. čistí krev. Proto je vhodý i jako podpůrný prostředek při léčbě kožních afektů a ekzémů.
Nejsou známy vedlejší účinky.