Vampirica fotorecept

jody - fotkajody, 12. apríla 2013
Vampirica (fotorecept)
Foto: jody

Cesnakový špeciál nielen proti upírom. Variácia na Kyslé zemiaky a Pečenú krkovičku. :-)

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 hlavičky
1 kg




Postup

  1. 1

    Mäso naporcujeme na 4 diely. Každý potrieme zmesou soli, papriky, soli, kmínu a čerstvo zomletého korenia. Vložíme do omasteného plechu, zasypeme kopcom cesnaku (1,5 hlavičky, posekaný na hrubo), podlejeme pohárom vody a dáme piecť.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme prikryté a občas prelievame výpekom. Ak treba, dolievame vlažnú vodu.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec odkryté zapečieme.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým na oleji opečieme cibuľu a prihodíme k nej aj guličky oboch korení a vavrín. Chvíľku poopekáme aj s koreninami, pustia ohromnú vôňu.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do základu pridáme malé kocky zemiakov (hoci kyslé zemiaky robievam zo zemiakov na kolieska, tu sa mi akosi žiadalo niečo iné), chvíľku poopekáme, posolíme, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K hotovým zemiakom nalejeme zátriepku zo smotany a škrobu a zo 2 minutky povaríme.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochutíme cukrom, popučeným cesnakom (pol hlavičky) rozmiešaným so soľou a namočeným v troche oleja (olej musí mať aspoň izbovú teplotu a zmes by mala postáť, najmenej hodinku). Úplne na koniec, keď už je všetko vypnuté, pridáme ocot, alebo citrónovú šťavu.

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naložíme koľko tanier stačí a baštíme, s chlebom, či bez. Prajem dobrú chuť. :-)

    Vampirica (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
práve hľadám inšpiráciu čo navariť dnes na obed... a ľaľo ho, čo som nenašla :-) mám rozmrazenú krkovicu a tomu môjmu toto bude chutiť celkom určite... len by ma zaujímalo, že prečo si mäso rozkrojila na štyri časti? je v tom nejaký skrytý zámer, alebo sa ti ti tak chcelo, alebo pre urýchlenie, alebo ako? :-)))))
angast
Tak toto je perfektné. Cítim tu vôňu aj cez monitor. Jednoduché
a vynikajúce jedlo.
kimlo
@evusik aj ja som si zvykol krkovičku pekávať na kúsky, Keď som robieval vcelku, tak najchutnejšie boli potom tie konce, lebo ten opečený povrch je na tom najlepší, a čím ho je viac, tým lepšie.. a je pravda že to aj čas ušetrí. :-)
dajanca
pekný názov :-D Tá krkovica vyzerá veľmi lákavo...
evusik
keď ja som doteraz robila buď v celku alebo nakrájané na väčšie kocky, ako výpečky... ale teraz som už prekrojila, naložila a okolo obeda to šupnem do rúry, už sa teším na výsledok .-)
afataga
mne by stacilo aj to masisko s chlebom a upire nemaju sancu :-)
mata3636
Mňam, zemiaky na kyslo hocikedy s hocičím. Ale toto mäsko by ma zabilo, toľko cesnaku :-) Boľavý žlčník, koťuha jedna. Ach, aká škoda, lebo to vyzerá neskutočne žravo :-)
sisuk
krása!!! Toto varievala moja starká starkému. Ako dieťa som u nej papala len tú polievku so šťavou-výpekom z mäsa a chlebíkom. Ale teraz by som nepohrdla ani mäsom...
jody
Dakujem za ohlasy. :-)
@evusik , mala som 2 kusy krkovice a akosi sa mi na tom plechu nepacili, boli tam tak akosi asimetricky ... :-) Tak som ich este prepolila. Ale aj to co vravi @kimlo je svata pravda...:-)
zdezda
mňaaaaam, výborná kombinácia, včera sme dojedli kyslé zemiaky s fašírkou a vajcom na tvrdo, nabudúce si vezmem príklad od teba :-)
bembo
no paráda.si mi narobila chute.už je v KK,najbližšie sa veru bude krkovička pripravovať podľa tohto rcp
kucharka
Dnes sme mali na obed, to je ale pochúťka! Nemám fotku, lebo keď som si spomenula na fotenie, už sme mali každý polku taniera fuč!
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia