Foto: jody
Cesnakový špeciál nielen proti upírom. Variácia na Kyslé zemiaky a Pečenú krkovičku. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso naporcujeme na 4 diely. Každý potrieme zmesou soli, papriky, soli, kmínu a čerstvo zomletého korenia. Vložíme do omasteného plechu, zasypeme kopcom cesnaku (1,5 hlavičky, posekaný na hrubo), podlejeme pohárom vody a dáme piecť.
-
2
Pečieme prikryté a občas prelievame výpekom. Ak treba, dolievame vlažnú vodu.
-
3
Nakoniec odkryté zapečieme.
-
4
Medzitým na oleji opečieme cibuľu a prihodíme k nej aj guličky oboch korení a vavrín. Chvíľku poopekáme aj s koreninami, pustia ohromnú vôňu.
-
5
Do základu pridáme malé kocky zemiakov (hoci kyslé zemiaky robievam zo zemiakov na kolieska, tu sa mi akosi žiadalo niečo iné), chvíľku poopekáme, posolíme, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.
-
6
K hotovým zemiakom nalejeme zátriepku zo smotany a škrobu a zo 2 minutky povaríme.
-
7
Ochutíme cukrom, popučeným cesnakom (pol hlavičky) rozmiešaným so soľou a namočeným v troche oleja (olej musí mať aspoň izbovú teplotu a zmes by mala postáť, najmenej hodinku). Úplne na koniec, keď už je všetko vypnuté, pridáme ocot, alebo citrónovú šťavu.
-
8
Naložíme koľko tanier stačí a baštíme, s chlebom, či bez. Prajem dobrú chuť. :-)
a vynikajúce jedlo.
@evusik , mala som 2 kusy krkovice a akosi sa mi na tom plechu nepacili, boli tam tak akosi asimetricky ... :-) Tak som ich este prepolila. Ale aj to co vravi @kimlo je svata pravda...:-)
Ďakujem za recept.