Baba ghanoush
Tento dip z baklažánu, pochádza z Egypta a je populárny aj po celom Strednom východe... môže...
Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou
Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou... je...
Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...
Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...
Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...
Smažené kolieska zo sladkých zemiakov
Jarné oranžové plátky sladkých zemiakov potreté zmesou korenia sa smažia dozlata a nachrumkavo. Pár kvapiek limetky...
Zeleninka k mäsku
Mala som chuť na steak so zeleninou, ale nenašla som recept, ktorý by mi vyhovoval,...
Polentová kaša so zeleninou na jablkách
Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri...
Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...
Tekvica s balzamikovou glazúrou
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.
Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...
Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...
Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Nivové suflé
Tvaroh, smetanu, sůl a pepř, vejce, nivu - vše ušleháme metlou. Vmícháme...
Cukina a paradajky
Trošku som sa nechala inšpirovať http://varecha. pravda. sk/recepty/paleo-cuketove- cestoviny-s-pestom-/44472-recept. html
Tvarohový dip s medvedím cesnakom
Vynikajúci tvarohovo-smotanový dip s medvedím cesnakom, ktorý sa hodí k pečeným zemiakom, k vyprážaným mäsám...
Ryža - dobrota
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Smotanová majonéza s pečiarkami (šapiňónmy).
majonéza k predchádzajúcemu receptu ale nielen k tomu.
Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...
Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...
Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....
Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...
Cibuľová omáčka na hot dog
Je kvantum takýchto receptov viac alebo menej podobných aj odlišných....
Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.