Grilovaná tekvica s oškvarkami

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Grilovaná tekvica s oškvarkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci sú jednoduché – prirodzenú chuť kvalit-ných surovín stačí vyzdvihnúť iba Zobraziť celý popisGrilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci sú jednoduché – prirodzenú chuť kvalit-ných surovín stačí vyzdvihnúť iba koreninami, soľou a olivovým olejom.

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
50 ml
20 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu poumývame vlažnou tečúcou vodou, rozpolíme a jadrá a vnútro vydlabeme lyžicou. Nakrájame na kúsky ľubovoľného tvaru, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a olivovým olejom a grilujeme na primerane rozohriatom grile, prikryté alobalom, z oboch strán.

  2. 2

    Ugrilovaná tekvica získa mierne piesčitú štruktúru a je príjemne krehká. Môžeme ju ochutiť aj štipkou sušenej údenej papriky.

  3. 3

    Slaninu pomaly vyškvaríme do sklovita. Ešte na panvici zalejeme trochou balzamikového octu a odparujeme, kým nezosirupovatie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia