Grilovaná tekvica s oškvarkami
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci sú jednoduché – prirodzenú chuť kvalit-ných surovín stačí vyzdvihnúť iba Zobraziť celý popisGrilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci sú jednoduché – prirodzenú chuť kvalit-ných surovín stačí vyzdvihnúť iba koreninami, soľou a olivovým olejom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu poumývame vlažnou tečúcou vodou, rozpolíme a jadrá a vnútro vydlabeme lyžicou. Nakrájame na kúsky ľubovoľného tvaru, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a olivovým olejom a grilujeme na primerane rozohriatom grile, prikryté alobalom, z oboch strán.
- 2
Ugrilovaná tekvica získa mierne piesčitú štruktúru a je príjemne krehká. Môžeme ju ochutiť aj štipkou sušenej údenej papriky.
- 3
Slaninu pomaly vyškvaríme do sklovita. Ešte na panvici zalejeme trochou balzamikového octu a odparujeme, kým nezosirupovatie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu