Obyčajný bryndzový chleba

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 22. apríla 2015

Už hodne dávno,niekedy okolo roku 1986/aspoň viete aký som zhruba starý/,sme mali veľkolepú oslavu.Varilo sa ostošesť.Vychýrené kuchárky,vychýrené jedlá,no proste všetko.Ale zabudlo sa akosi na Zobraziť celý popisUž hodne dávno,niekedy okolo roku 1986/aspoň viete aký som zhruba starý/,sme mali veľkolepú oslavu.Varilo sa ostošesť.Vychýrené kuchárky,vychýrené jedlá,no proste všetko.Ale zabudlo sa akosi na predjedlo.Keďže som starý výmyseľník,gurmán a priaznivec bryndze,tak som vyrobil predjedlo na onú oslavu.Sám som nechápal,ale vymyslel som to sám.Ale poďme k veci.

10
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Už ingrediencie sú podozrivé,ale výsledok je veľmi zaujímavý. Chleba nakrájame na krajce a na polovičky.Na teflónovej panvici/ideálna je liatinová,k vôli rovnomernému ohrevu po celej panvici/,opražíme hrianky z jednej strany a dáme na servítky,aby sme sa zbavili mastnoty.Potrebné vykonať!Robíme podľa počtu hladných krkov.Tak to je základ.

  2. 2

    V ďaľšom kroku na odmastené hrianky na stranu opraženú napatláme bryndzu/bez akéjkoľvek predošlej úpravy/.Asi tak pol centimetra.Medzi prsty dáme trošku červ.papriky,čierneho korenia a soli.A opäť pokračujeme vyprážaním na oleji.Hrianku vie spraviť asi každý,tak tesne pred dokončením/a to je erdeg dôležité/,polievkovou lyžicou poliať bryndzu rozpáleným olejom viackrát.Nie som chemik a neviem čo sa v tej chvíli deje s tou bryndzou,ale výsledok je nad všetky očakávania. Potom ako aj predtým,dáme odmastiť na servítky.Podávame teplučké,ba priam horúce.

  3. 3

    No a teraz sa vrátim k tej oslave a predjedlu.Keďže toho bolo veľa,tak som to naukladal na pekáč vystlaný papierom na pečenie a vo vhodnom čase som to ohrial asi na 200 st.celzia.Veď to zbadáš,kedy je to hotové.Mali ste vidieť ten lupot.Zhodou okolností,bol na uvedenej oslave aj jeden kuchár zo stredného Slovenska a dnes sa to podáva v nemenovanom hoteli ako predjedlo.Skúste a neobanujete.Chyba je že tu bryndzu nemáme.

Diskusia k receptu

pavelnemecko
Ahojte moji priaznivci.Nestačím sa čudovať,koľko gurmánov na Slovensku je.Tu v Nemecku ich gurmánčina vôbec nezaujíma.Maximálne zo supermarketu hotové jedlo a ohriať v mikrovlnke.Ďakujem jožke kukulienke/podarená prezývka/za komentár.
Pozdravujem Vás domov.Pavel.
porzellanka
pavelnemecko to je velmi zaujimave... ta bryndza sa asi roztopi? ako na haluskach? velmi ma to laka, ale mam posledne balenie bryndze (mali sme tu po Velkej noci navstevu zo Slovenska a priniesli mi bryndzu). Aj som si myslela, ze jej je vela, ale... taka bola vyborna, sme ju stihli rychlo zjest a toto posledne balenie si nechavam na halusky. Takze az na buduce, ked budem mat zase bryndzu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia