Syrové miňonky
Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle. Oddelíme si trochu nastrúhaného syra na posypanie. Vidličkou vyšľaháme vajce, pridáme nastrúhaný syr, múku, prášok do pečiva, maslo, smotanu, soľ a koreniny podľa chuti.
- 2
Vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme potom aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm, vykrojíme potrebné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a strúhaným syrom. Dáme do rúry rozohriatej na 180 °C a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemyslim si, ze je negativny koment to, ze autor hovori "posypeme sezamom" a posype rascou. Tym som vobec nepovedal, ze to nebude dobre :-)