Syrové miňonky

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
Syrové miňonky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
1 ks
150 g
1 čl
100 g
50 g
2 g
20 ml
10 g
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle. Oddelíme si trochu nastrúhaného syra na posypanie. Vidličkou vyšľaháme vajce, pridáme nastrúhaný syr, múku, prášok do pečiva, maslo, smotanu, soľ a koreniny podľa chuti.

  2. 2

    Vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme potom aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm, vykrojíme potrebné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a strúhaným syrom. Dáme do rúry rozohriatej na 180 °C a upečieme.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Aj keď ste šéfkuchár vráťte školné , takto zneužiť názov môjho najobľúbenejšieho zákusku , miňonky sladká pochúťka , môže iba ignorant.
a ja zase vidím strúhaný syr na koláčikoch, čo sa ale v recepte nespomína:-( do šľaka, pre koho je tento recept určený? začína že: "oba syry nastrúhame" ale už nepíše, či majú zostať v ceste. a kde sa potom vzal ten syr navrchu? to je tretí? alebo jeden z tých dvoch???

Pridaj komentár k receptu: