Biela kačacia pečeň
Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme poriadne stiecť, ochutíme ju soľou a korením a poriadne zabalíme do potravinárskej fólie. Varíme vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 40 °C asi 40 minút. Vychladíme.
- 2
Želatínu rozpustíme v zmesi vína a jablkovej šťavy.
- 3
Slivky dáme variť do vína so škoricou, badiánom a pomarančovou kôrou. Keď sa víno zredukuje, pridáme gaštany (pozor, aby sa nerozvarili).
- 4
Vychladnutú pečeň nakrájame na porcie, dáme do formičiek a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu