Biela kačacia pečeň

Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Biela kačacia pečeň
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 kg
1 l
0,5 l
50 g
250 g
250 g
0,5 l
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme poriadne stiecť, ochutíme ju soľou a korením a poriadne zabalíme do potravinárskej fólie. Varíme vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 40 °C asi 40 minút. Vychladíme.

  2. 2

    Želatínu rozpustíme v zmesi vína a jablkovej šťavy.

  3. 3

    Slivky dáme variť do vína so škoricou, badiánom a pomarančovou kôrou. Keď sa víno zredukuje, pridáme gaštany (pozor, aby sa nerozvarili).

  4. 4

    Vychladnutú pečeň nakrájame na porcie, dáme do formičiek a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia