Pečená paštéta z kačacích pečienok
Tomáš Opletal
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Na oleji orestujeme cesnak na plátky, cibuľu na jemno, hrozienka a jedno jablko bez šupky a jadrovníka nakrájané na menšie kúsky. Potom vložíme kačacie pečienky a orestujeme len zľahka, aby boli uprostred surové, a dáme preč z tepla.
- 2
Zmes rozmixujeme, mixujeme a prihadzujeme kúsky masla, až všetko zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti. Nalejeme do nádoby na pečenie a priklopíme. Pečieme na 160°C asi hodinu, kým zmes stuhne. Necháme vychladnúť a porciujeme. Do zmesi môžeme pridať napríklad mandle.
- 3
Brusnice dáme do vody s rozvareným cukrom. Druhé jablko nakrájame na plátky a dáme do karamelu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu