Pečená paštéta z kačacích pečienok

Tomáš Opletal
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Pečená paštéta z kačacích pečienok
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 čl
2 ks
200 g
15 ks, veľké
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cesnak na plátky, cibuľu na jemno, hrozienka a jedno jablko bez šupky a jadrovníka nakrájané na menšie kúsky. Potom vložíme kačacie pečienky a orestujeme len zľahka, aby boli uprostred surové, a dáme preč z tepla.

  2. 2

    Zmes rozmixujeme, mixujeme a prihadzujeme kúsky masla, až všetko zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti. Nalejeme do nádoby na pečenie a priklopíme. Pečieme na 160°C asi hodinu, kým zmes stuhne. Necháme vychladnúť a porciujeme. Do zmesi môžeme pridať napríklad mandle.

  3. 3

    Brusnice dáme do vody s rozvareným cukrom. Druhé jablko nakrájame na plátky a dáme do karamelu.

Diskusia k receptu

duschko
Ukladam do MKK. Velmi pekna fotka a ta pasteta - musi byt uzasna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia