Tatarák z vareného raka a kuriatok

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Tatarák z vareného raka a kuriatok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
100 g
 na dekoráciu
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené raky zbavené panciera posekáme najemno, pridáme soľ, čierne korenie, olej, bylinky a premiešame. Vývar odložíme na želatínu. Raky necháme odležať v chlade, aby sa všetky chute spojili.

  2. 2

    Z vody, cukru, octu, soli, bobkového listu a horčičných semienok pripravíme nálev, v ktorom krátko povaríme očistené kuriatka a necháme ich vychladnúť. Podľa návodu pripravíme želatínu s račím vývarom a vylejeme ju na plech, na ktorom budeme vykrajovať kolieska na dekoráciu.

  3. 3

    Pomocou formičky ukladáme na tanier račie mäso a marinované kuriatka. Navrch položíme „pokrievku“ z vykrojeného želé. Okolo poukladáme zvyšné huby a dekorujeme jedlými kvetmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Maďarská kuchyňa, Predjedlá, Večera, Varené, Maďarské jedlá

Diskusia k receptu

hannah22
uff a kde vziat raky... recept zaujímavý a iste chutný... :))