Tatarák z vareného raka a kuriatok
Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené raky zbavené panciera posekáme najemno, pridáme soľ, čierne korenie, olej, bylinky a premiešame. Vývar odložíme na želatínu. Raky necháme odležať v chlade, aby sa všetky chute spojili.
- 2
Z vody, cukru, octu, soli, bobkového listu a horčičných semienok pripravíme nálev, v ktorom krátko povaríme očistené kuriatka a necháme ich vychladnúť. Podľa návodu pripravíme želatínu s račím vývarom a vylejeme ju na plech, na ktorom budeme vykrajovať kolieska na dekoráciu.
- 3
Pomocou formičky ukladáme na tanier račie mäso a marinované kuriatka. Navrch položíme „pokrievku“ z vykrojeného želé. Okolo poukladáme zvyšné huby a dekorujeme jedlými kvetmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu