Tatarák z vareného raka a kuriatok
			   Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
		   
		   gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Uvarené raky zbavené panciera posekáme najemno, pridáme soľ, čierne korenie, olej, bylinky a premiešame. Vývar odložíme na želatínu. Raky necháme odležať v chlade, aby sa všetky chute spojili.
- 2
 Z vody, cukru, octu, soli, bobkového listu a horčičných semienok pripravíme nálev, v ktorom krátko povaríme očistené kuriatka a necháme ich vychladnúť. Podľa návodu pripravíme želatínu s račím vývarom a vylejeme ju na plech, na ktorom budeme vykrajovať kolieska na dekoráciu.
- 3
 Pomocou formičky ukladáme na tanier račie mäso a marinované kuriatka. Navrch položíme „pokrievku“ z vykrojeného želé. Okolo poukladáme zvyšné huby a dekorujeme jedlými kvetmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu