Foto: enerrgizer
... kúpil som zelenú špargľu, v chladničke som mal syr s modrou plesňou Rival a Schwarzwaldskú šunku...
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
3-4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...zo zelenej špargle som odrezal konce, asi 4 cm a dal som ich do vriacej vody aj so špargľou. Pár minút som ju povaril vo vode s cukrom a soľou, ale naozaj len chvíľku, lebo ju mám rád chrumkavú... z odrezaných koncov bude polievka. Na tanier som dal plátky šunky, na šunku chrumkavú špargľu, potom kúsok masla...preložil som šunku a ozdobil syrom, čerstvo mletým korením, soľou a skoro strateným vajcom. Prekvapol som olivovým olejom a podával s čerstvou bagetkou...dobrú chuť
Diskusia k receptu