
Pečené horné kuracie stehná špikované cesnakom s rascou
Chcela som pripraviť horné kuracie stehná jednoducho, chutne a predsa ich upiecť trošku inak. Špikovala...

Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...

Morčacie kari
Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V...

Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou
Včera pri stretnutí rodiny sme spomínali na všetko. Napokon padla voľba na kačice keď sme ešte...

Sedliacky bryndzovník
Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok...

Buchty na pare
Tých receptov na buchty je tu už veľa, ale každý je trošku iný. Tak ho tu pridávam,...

Tartiflette savoyarde
Toto jedlo pochadza z Francuzska, z krasnej oblasti Haute-Savoie. Je oblubene hlavne pocas lyzovacky, ...

Šišky v rúre plnené džemom
Je to super rýchla a hlavne "zdravá" varianta šišiek, ktoré neplávajú v tuku, pečú sa...

Pečené bravčové koleno
Prípravu začíname deň vopred – nasolením a okorenením mäsa. Z cesnaku, horčice a tmavého piva...

Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...

Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Krkonošská polievka
Ako čerstvá mladomanželka a novopečená kuchárka nachádzala som inšpiráciu v rôznych kuchárkach, ale aj v časopisoch...

Zemiaková večera
Naše obľúbené zemiaky. Ak sa podarí uvariť viac zemiakov, máme takúto večeru.

Vegetariánska moussaka
Tento populárny grécky pokrm je pečený z vrstiev baklažánov, cukiet, paradajok, húb miesto mletého...

Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov
Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov...

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak
Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.

Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...

Bačovské rezne
Tri roky boli medzi skrytými receptami, lebo mi chýbala hlavná fotka. Kým k nej malo...

Špízy z bravčového mäsa
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...

Viedenský rezeň
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom...

Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom
Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný,...

Paradajková kapusta
Po sviatkoch sme prejedení mäsa. Je čas spraviť niečo ľahké. Toto jedlo má manžel rád....

Restovaná bravčová pečeň
Vedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila...

Sviečková na smotane po mojom
Sviečkovú na smotane robievam vždy takto isto, nemením recept, máme radi takú chuť, aká vznikne....

Pestré ragú so slovenskou ryžou
Toto ragú je z bravčového pliecka, koreňovej zeleniny, jarnej cibuľky, chilli papričky, zeleného...

Korenistá špecialita
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a...

Zemiakové placky inak :-)
Pôvodne som sa chystala tieto zemiakové placky pridať ako súčasť môjho receptíku na bravčové na paradajkovej omáčke...

Granadiersky pochod
Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.

Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom
Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed...