Vyprážaná diétna saláma so syrom fotorecept

kristinamia - fotkakristinamia, 29. septembra 2015

Vyprazane nemame casto a tak som si dnes varenie zjednodusila, polievku som uvarila lahucku zeleninovu, tak som si dovolila urobit druhe, trosicku nezdravsie a Zobraziť celý popisVyprazane nemame casto a tak som si dnes varenie zjednodusila, polievku som uvarila lahucku zeleninovu, tak som si dovolila urobit druhe, trosicku nezdravsie a tazsie, ale za to chutne

15 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Dietnu salamu, nakrajanu na cca 0,5 cm kolieska naplnime syrom, tak ze medzi dve kolieska salamy vlozime syr. Ja som dnes kupila liptovsku salamu, je mensia, tak som k nej prisposobila syr, prekrojenim na stvrtky a dve stvrtky som vlozila do salamy, aby bol syr prekryty salamou. Ak by ste kupili vacsi dietnu salamu, do ktorej sa zmesti vacsi syr, bolo by vhodne pouzit aj tavene platky.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si muku, osolene rozmiesane vajicka a struhanku.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A obalime.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazime do hneda asi 4 minuty z kazdej strany.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obratime.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prelozime na servitku, aby vsiakla prebytocny olej.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A servirujeme. Dnes mame zemiakovu kasu. Ale kludne mozeme ako prilohu pouzit, hranolky, alebo varene zemiaky. Ja som pripravila aj rajcinovo-cibulovy salat, ktory mame velmi radi.

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Syr sa po prekrojeni krasne rozteka. Dobru chut. ☺

    Vyprážaná diétna saláma so syrom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
ja ti dávam 5*, lebo na toto jedlo mám tiež pekné spomienky. Raz ten recept doniesla domov staršia sestra, veľmi nám chutila táto rýchlovka, natierali sme ju taveným syrom, tuším Lunexom. A mali sme ju potom viackrát, aj z polosuchej salámy:-) ale malej už takto nevarím.
micanela
nezdrave ale pripomina mi to dectvo a bolo to naozaj chutne
jozka2
Nemyslim si,ze je to nezdrave,ved nieco jest musime.Mam rada vyprazanu salamu so syrom,muselo to byt dobre.Ja som minuly tyzden kupila,ze vlozim medzi eidam,ale prisla dcerka a nakoniec sme si pochutnali na nej bez vyprazania,este aj manzel sa k nam pridal.
fifipierko
super ! pripomína mi to detstvo, keď som ako 10 ročná mala pre mňa a brata urobiť obed. Ale bolo to dobré-:) Urobím to , ale asi tá chuť bude iná, lebo vtedy (dávno) boli aj tie najlacnejšie salámy mäsové -:)
dvorka
Tiež mám na podobné jedlo spomienku. Nechodila som ešte do školy keď nám mamka s jej sestrou urobili vyprážaný luncheon meat (lanšmíd sme tomu hovorili). Všetkým to chutilo, no pre mňa to bolo a doteraz je najhoršie jedlo aké som kedy jedla. Dnes som si urobila jedlo podľa Tvojho receptu, trochu som sa obávala či sa mi chuťová spomienka nevráti, ale nestalo sa tak. Obed bol skvelý. Dík za recept.
timburon
Kristinamia,
mas 33 rokov, to uz Jezis isiel na kriz.
Naco je toto dobre? Dietna salama je vhodna na priamu konzumaciu a nie na tepelnu upravu. Ak je dietna, tak urcite nie je odporucana s tatarskou omackou, cize kvoli diete si ju asi nekupovala.
Mozno to jedavas kvoli nizkej cene, ale tento tovar nie je statom dotovany a preto jeho zlozenie musi byt zo surovin, ktore su lacnejsie ako vysledny produkt.
Ja ti neberiem, ze to moze byt pre niekoho chutne a niekomu to pripominat, ze uz v detstve zle jedol, ale dat si robotu a nafotit a ukazovat taky recept je prinajmenej nezdvorile.

S vyprazanim a obalovanim je vzdy nejaka robota. Takze uz ked si si jej tolko dala, tak namiesto salamy tam daj cukinu, kalerab alebo aj krkovicku. Vsetko je lacnejsie a zdravsie.

Napriek tomu som ti dal 1 hviezdicku (lebo menej sa neda)
babucka
Lacne ,rychle tak akurat nadochodcovske penazenky.timburon-niko ti nekaze aby si recept vyskusal,je to na kazdom ako sa ktomu stavia kazdy sa zakryva perinou aku ma.
charllote
na toto jedlo spomínam tiež nám ho robila mama ale teraz mi ho nerobieva lebo som v zahraničí takže ked dojdem domov poviem maminke nech spraví dík za spomienky :) a vyzerá to super :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia