Foto: pusta
Táto omáčka ide u nás doma veľmi na odbyt. Máme ju radi pikantnú. V podstate dávam do nej tie isté koreniny, aké sú v Zobraziť celý popisTáto omáčka ide u nás doma veľmi na odbyt. Máme ju radi pikantnú. V podstate dávam do nej tie isté koreniny, aké sú v klobáse. Nielen chutí, ale aj zasýti a zahreje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g čerstvý |
|
300 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 nožička /ev. párky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1-2 CL |
|
podľa chuti |
|
2-3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1-2 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Očistila som cibuľu a cesnak, cibuľu som pokrájala na jemno.
-
3
Odstránila som nepekné vonkajšie listy a koštiaľ, kel som pokrájala na tenké prúžky.
-
4
Klobásu som pokrájala na kolieska.
-
5
Očistené zemiaky som pokrájala na kocky.
-
6
Pripravila som si potrebné koreniny.
-
7
V hrnci na oleji som orestovala cibuľku,...
-
8
a pridala som klobásu, aby sa trocha opiekla, omáčka je potom výraznejšia a chutnejšia.
-
9
Pridala som zemiaky a obe papriky, aby sa tiež trocha opražili v pustenej šťavičke z cibule a klobásy a pekne sa rozpustila paprika horúcom na tuku.
-
10
Prisypala som múku a za stáleho miešania som ju opražila. Miešať treba poctivo, aby sa nič nepripálilo a aby paprika nezhorkla.
-
11
Doliala som toľko vody, aby varením vznikla hustejšia polievka, ktorú som osolila a okorenila mletým čiernym korením.
-
12
Do tohto základu som pridala kel a rascu.
-
13
Všetko som premiešala a varila odokryté, ako sa majú variť nadýmavé a čpavé zeleniny - cca 30 minút. Pridala som majoránku, premiešala som a vypla plameň. Majoránku dávam až tesne pred koncom, aby nezhorkla. Na záver som pridala prelisovaný cesnak a nechala som prikryté chvíľu odstáť, aby sa omáčka pekne prevoňala cesnakom a prepojili sa všetky chute navzájom.
-
14
Podávala som horúce s čerstvo upečeným chlebom.
tiez som nevedel ze sa taka zelenina ma varit odkryta...