Pečené rebierka s čiernym pivom

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Pečené rebierka s čiernym pivom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 ks veľká
200 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninku na kocky a dáme do pekáča. Na to poukladáme bravčové rebierka, ktoré sme predtým osolili, okorenili, pridali čili papričky podľa chuti, bobkový list, olej a zalejeme čiernym pivom.

  2. 2

    Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne hodinu a dvadsať minút. Upečené rebierka aj bobkový list vyberieme z výpeku, ktorý rozmixujeme. Ak je omáčka hustejšia, pridáme ešte trochu piva, privedieme do varu a odstavíme.

  3. 3

    Rebierka podávame poliate omáčkou s pečivom a so zeleninovou prílohou.

Diskusia k receptu

terakota
Fantázia, to musí byť dobré. Ten olej do toho netreba, rebierka su trochu mastné a slanina tiež pustí trochu masti. A na začiatok je to stejne podliate pivom, tak nič sa nepripečie. Máš 5 *
svedka
Neúplný postup,rebierka urcite takto po upeceni zakryte nevyzerajú . Chuť otrasná ,použila som Guinness pivo .Maso potrebovalo viac času ,uvarene mäso v pive doslova ...neodporucam .
1x dr
jojod
@askadaniela (22.6.2014 11:36)
Ja som to pripravil,bolo to super,dal som ku tomu domáce zánik.cipsy