Pečené rebierka s čiernym pivom
Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
80 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninku na kocky a dáme do pekáča. Na to poukladáme bravčové rebierka, ktoré sme predtým osolili, okorenili, pridali čili papričky podľa chuti, bobkový list, olej a zalejeme čiernym pivom.
- 2
Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne hodinu a dvadsať minút. Upečené rebierka aj bobkový list vyberieme z výpeku, ktorý rozmixujeme. Ak je omáčka hustejšia, pridáme ešte trochu piva, privedieme do varu a odstavíme.
- 3
Rebierka podávame poliate omáčkou s pečivom a so zeleninovou prílohou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som to pripravil,bolo to super,dal som ku tomu domáce zánik.cipsy