Foto: bogar
Vynikajúca večera , či obed :) dobrú chuť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na masle som si opražila nakrájanú cibuľku
-
2
pridala som na kocky nakrájané mäso... okorenené čiernym korením, soľou, bazalkou....
-
3
keď mäso obelelo okorenila som ho paprikou a podliala som ho vodou a prikryla .... podusila som ho do mäkka...
-
4
keď bolo mäso mäkké pridala som trojuholníčky karičky a celé črievko niva...
-
5
opäť som to prikryla a na miernom ohni som počkala kým sa syry rozpustia a prepoja pridala som asi deci mlieka ... a nechala prevrieť ....
-
6
ochutnala som keď treba môžete dosoliť každý podľa chuti , jemne som to zahustila múkou a odstavila som z ohňa.... na záver som prelisovala cesnak , nastrúhala muškátový orech a premiešala som mäsko aby sa chute spojili... podávala som so slovenskou ryžou ale každý podľa chuti, druhá a veľmi dobrá varianta sú opekané zemiaky na masle... prajem dobrú chuť... takto ja pripravujem slovenskú ryžu .... http://varecha.pravda.sk/recepty/slovenska-ryza-a-la-bogar-fotorecept/42729-recept.html
Diskusia k receptu