Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Foto: simonka21
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa umyjeme, potrieme sójovou omáčkou a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme odstáť 10 minút. Šampiňóny si medzi tým pokrájame na polovice. Zeler a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Do hrnca dáme vodu, pokrájané zemiaky a zeler na kocky, osolíme a varíme do zmäknutia.
- 2
Na panvicu dáme trochu oleja a maslo. Viac masla. Na rozohriatu panvicu ukladáme lososa kožou dole. Pečieme kým sa losos do polovice stiahne, obrátime na druhú stranu. Keď je losos celý zatiahnutý, polievame výpekom a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme šampiňóny a restujeme. Môžme pridať ešte sójovú omáčku.
- 3
Uvarený zeler so zemiakmi scedíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mlieko a rozmixujeme. Mixujeme na hustejšie pyré.
- 4
Lososa na záver pokvapkáme citrónom a na tanieri môžeme ozdobiť aj plátkom citróna. Dobrú chuť! :)
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu