Patizóniky plnené jaternicou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. júla 2014

Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla Zobraziť celý popisNa záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla z črievka ...celé spolu som zapiekla a posypala syrom..teraz sú navhodnejšie na plnenie, lebo sú úplne krehké...

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Peknú úrodu patizónov a zeleniny som už tu predstavila...dnes som využila patizóniky na plnenie..

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    patizóny som pripravila na plnenie...umyla , osušila a pripravila čerstvú jaternicu zo sobotnajšej domácej zabíjačky..

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do patizónov som urobila otvor....klobúčik som si nechala, upravila som ho a bude použitý...

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jaternicu som vyzliekla z črievka..obsah črievka som dala do otvoru,,,,

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila do zapekacej misy, podliala troškou vody a dala piecť na 200 st. 20 min..

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zapečené a ešte horúce som posypala strúhaným syrom zmiešaným s múkou, aby nestekal..

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom som už iba patizóny dala na tanier a ozdobila bylinkami a letnou zeleninou.. prejem vám dobrú chuť..

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ešte prekrásna a silne voňavá ružička z mojej záhrady...

    Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zolik
@izabella929 , krasne naaranzovane - z tej uvodnej fotky sa leto len tak usmieva. Krasne ruze mas v zahrade a zakazdym pridas inu. Kolko ich mas druhov? Davam za 5.
1x leomax
milamila
Izabellka, si Ty šikovná žienka, práve som dnes rozmýšľala nad tým ako pripraviť patizóny, ktoré mi manžel doniesol zo záhradky, klasiku som nechcela robiť a ani nevieš ako si mi pomohla, super skvelý nápad, jaternice sú v mrazáku, inak máš to ako vždy, krásne naaranžované
1x leomax
katka78
To je náhoda, ja som si dnes tiež robila patizón, ráno som dumala ako ho pripraviť, keby bol recept o trošku skôr, už by som ho robila podľa teba, lebo v mrazáku mám aj jednu nevyužitú jaterničku. Takto som plnila kuracinkou s ryžou a paradajkou. Nevadí, aj tak je to vynikajúce a tento recept ukladám na vyskúšanie nabudúce - možno už na ďalší týždeň. 5*
1x leomax
tatranka
To je krásne! Ty si už umelecká kuchárka ! Patizóny zvyknem plniť kuracími prsiami, alebo len takou prázdnou zeleninovou a ryžou, na spôsob rizota.
1x leomax
afataga
tu kombinaciu chuti si neviem predstavit, ale ochutnala by som velmi rada, ako vidno, da sa zapekat aj bez bambina :-)
1x leomax
frezia68
No teda !!!!! To je pastva pre oči,nádhera z prírody,krásny tanier,máš aspoň tých ***** a ukladám KK.
1x leomax
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre...) teší ma, že sa vám moje azanžovanie páči a robím to rada...mám k tomu všetko v mojej záhrade, prečo to nevyužiť...
1x leomax
bozulka
Veľmi pekné,nikdy som nerobila takúto plnku ale môže to byť chutné.Ja už len tíško závidím úrody zo záhradky.Moja úroda je už iba na fotke...
1x leomax
kecemis
A ze ja nebyvam trosku blizsie. Hned by som sa prihlasil ako dobrovolny degustator. Alebo aspon ako strazca tych tvojich pokladov.
1x leomax
izabella929
@ zuzanka1367...je to tak, jedlo má byť v prvom rade pekne uložené na tanieri, aby sa aj oči najedli, až potom má byť veľmi chutné...)@ bozulka..te ší ma, že sa ti plnka páči..je to málo pracné jedlo, aby som stihla aj na záhrade porobiť..@ kecemis..pekne si to napísal...číta sa to dobre..ale poklady namám...som skromná, jednoduchá , pracovitá a mám rada všetko krásne a dobré...) Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre.)
evanaaa
Izka, @izabella929 , a zasa niečo nové na uloženie, jaternice síce nemám ale niekedy budú, len aby boli potom aj patizóny, :-) ale ty ich máš také krásne žltučké, že vyzerajú akoby boli z keramiky, len ako dekorácia, krásne. No a ešte naaranžované, voňavé od kvietkov ale aj jaternička v nich iste rozvoniava. A tie tvoje ružičky........
izabella929
@evanaaa...u ž aj minulý rok som pestovala 3 farebné patizóny aj cukiny...len minulý rok bol nepriaznivý, takže všetko sa neurodilo...tento rok mi zatiaľ zarodili zelené a žlté, ešte čakám, aká bude biela...kvetov je tam dosť...uvidíme...majú pekný tvar...ďakujem ti pekne za milý komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia