Foto: izabella929
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla Zobraziť celý popisNa záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla z črievka ...celé spolu som zapiekla a posypala syrom..teraz sú navhodnejšie na plnenie, lebo sú úplne krehké...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Peknú úrodu patizónov a zeleniny som už tu predstavila...dnes som využila patizóniky na plnenie..
-
2
patizóny som pripravila na plnenie...umyla , osušila a pripravila čerstvú jaternicu zo sobotnajšej domácej zabíjačky..
-
3
do patizónov som urobila otvor....klobúčik som si nechala, upravila som ho a bude použitý...
-
4
jaternicu som vyzliekla z črievka..obsah črievka som dala do otvoru,,,,
-
5
pripravila do zapekacej misy, podliala troškou vody a dala piecť na 200 st. 20 min..
-
6
zapečené a ešte horúce som posypala strúhaným syrom zmiešaným s múkou, aby nestekal..
-
7
potom som už iba patizóny dala na tanier a ozdobila bylinkami a letnou zeleninou.. prejem vám dobrú chuť..
-
8
ešte prekrásna a silne voňavá ružička z mojej záhrady...
Diskusia k receptu