prazdny

Prírodné rezne v mandarínkach

Bravčové mäso

Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

prazdny

Pohánkový kubo s hubami

Bezmäsité jedlá

Klasický hubový kubo sa pripravuje s krúpami a je vynikajúci, ale my sme vyskúšali vymeniť krúpy...

prazdny

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom

Hovädzie mäso

Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

prazdny

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami

Bezmäsité jedlá

Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

prazdny

Hrniec

Bravčové mäso

Tento hrniec vznikol z pôvodného Srbského hrnca. Do toho ale ide mäso. Ako mladí nájomníci...

prazdny

Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma

Kuracie mäso

Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.

prazdny

Farro so stir fry zeleninou

Bezmäsité jedlá

Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Kuracie rezne s údeným a so šunkou

Bravčové mäso

Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

prazdny

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste

Hlavné jedlá

Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...

prazdny

Bravčová panenka pošírovaná v červenom víne

Bravčové mäso

Tento recept som už veeeľmi dávno nerobila napriek tomu, že je výborný a až dnes mi tak prišiel na chuť....

prazdny

Rolka z králika na uhorkových fettuccine

Hlavné jedlá

K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...

prazdny

Plnený pstruh s prekvapením

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

prazdny

Tarte Tatin s mrkvou a fetou

Bezmäsité jedlá

Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

prazdny

Jelenia pečeň narýchlo

Hlavné jedlá

Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.

prazdny

Farebné kura

Kuracie mäso

Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

prazdny

Pečené zemiaky s brokolicovou penou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

prazdny

Kuskus s paradajkami a mozzarellou

Cestoviny

Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...

prazdny

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami

Hlavné jedlá

Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

prazdny

Jablkové smažienky

Dezerty

Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...

prazdny

Grécke bujurdi

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

prazdny

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne

Hlavné jedlá

Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...

prazdny

Dusené kurča v ryži

Kuracie mäso

tento recept mám od kamarátky

prazdny

Ragú z divinových vnútorností s kelom

Hlavné jedlá

Vnútornosti očistíme a nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Slaný koláč s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

prazdny

Výdatný hrniec

Hlavné jedlá

nachystáme si suroviny, uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska, párky tiež pokrájame na kolieska...