![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kukuričné špagety s pestom
Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kaprie roládky so špenátom
Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pražma v koriandrovom peste
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami
Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
International vegetables
Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou. a potom som začala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)