Bažantie prsia na kapuste
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 8. decembra 2015
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 8. decembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
20 g |
|
Na kapustu: | |
1 kg |
|
|
|
|
|
20 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
trocha |
|
Na zemiakové placky: | |
1 kg |
|
300 g |
|
na potretie |
|
|
|
600–700 ml |
|
|
Postup
-
1
Na oleji podusíme kapustu spolu s bielou cibuľou a vínom, hneď pridáme aj hrozienka. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne cukrom.
- 2
Bažantie prsia očistíme, umyjeme a necháme vysušiť. Prsia okoreníme a osolíme, pridáme čerstvý tymian, zabalíme ich do potravinárskej fólie a necháme 10 minút naparovať nad sitkom s horúcou vodou. Potom prsia sprudka opečieme na panvici dozlatista.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
- 4
Z cesta urobíme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky hrubej asi 3 mm. Popicháme nožom. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme slivkovým lekvárom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu