Bažantie prsia na kapuste

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 8. decembra 2015
Bažantie prsia na kapuste
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 ml
20 g
Na kapustu:
1 kg
20 g
100 ml
100 g
 trocha
Na zemiakové placky:
1 kg
300 g
 na potretie
600–700 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji podusíme kapustu spolu s bielou cibuľou a vínom, hneď pridáme aj hrozienka. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne cukrom.

  2. 2

    Bažantie prsia očistíme, umyjeme a necháme vysušiť. Prsia okoreníme a osolíme, pridáme čerstvý tymian, zabalíme ich do potravinárskej fólie a necháme 10 minút naparovať nad sitkom s horúcou vodou. Potom prsia sprudka opečieme na panvici dozlatista.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto.

  4. 4

    Z cesta urobíme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky hrubej asi 3 mm. Popicháme nožom. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme slivkovým lekvárom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: