Foto: afataga
Steakov nie je nikdy dosť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (po 130 g) |
|
4 ks (akú máte radi tenke plátky) |
|
|
|
|
|
14 ks |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1/4 dl alebo voda |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso na steaky som vybrala z chladničky 1 hod. pred prípravou, obalila som plátkami sušenej šunky a zviazala motúzikom, na to, či mäso soliť tesne pred prípravou, alebo až potom, sú dva názory, aj renomovani kuchári to robia jeden tak a druhý onak, ja solím a korením tesne pred prípravou
-
2
Kým mi mäso odpočívalo, pokrájala som si huby, chilli papričku a vňať
-
3
Tiež som si uvarila umyté a prekrojené zemiaky v osolenej vode a ideme na vec: mäso som prudko opekala na rozpálenej panvici 2 min. z jednej strany a 1,5 min. z druhej strany, potom som ešte rýchlo poopekala šunku a dala na tanierik pod poklop, aby sa uvolnilo
-
4
Zároveň som na grilovacej panvici potretej masťou opekala uvarené zemiaky
-
5
Kým mi odpočívalo mäso, do tej istej panvice som dala huby a prudko som ich opekala, musela som ich trošičku podliať vodou, lebo žiadnu svoju nepustili a vyzerali, že sa chystajú prihorieť, keď sa voda odparila, pridala som vňať a chilli
-
6
Premiešala som, odstavila a pridala maslo, soliť nebolo treba, lebo v panvici zostala opadaná soľ zo steakov
-
7
Hotovo, prílohové zemiaky robím ako @jokin, sú super
tie hriby by sa naozaj mali uvadzat zrozumitelne. co takto grzyb oweckowy
ako ochutila šunka to hovädzie?
@izabella929 dakujem, velmi rada by som ta ponukla, to mi mozes verit, ale tento krat sa mylis, vedela som, ze nebudem mat cas ist cez vikend na huby, tak som kupila v obchode, taka hanba :-)
@katkat :-) dakujem, dobre kura tiez nemusi byt trapne, zalezi na tebe
@kimlo ver mi, ze ja ja by som si dala a dakujem ti, ze ako jediny si ocenil moje vysivanie, sak to dalo prace
@angast prosim si prelozit hadovku smradlavu
@irenaw kochaj sa, kochaj ak ti to urobi radost :-)
@havino dakujem, ale kladies mi otazky, na ktore neviem odpovedat :-)
@margaretka28 ked prides na obed, zabijem o par zemiakov viac :-)
dufam ze sem nejdes davat recept. mlade vajka sa este daju jest , ale stary kolik paradne smierdzy.
@tiginko ved uz aj ja som mala abstak :-)
@irenaw spravne, ty si zena cinu :-)
@angast no tym prekladom si ma trochu sklamal :-), vies ze som rozmyslala o tych vajkach? minule som taku nasla, ale moj povedal, ze sa odstahuje :-), ten stary smrdi veru fajnovo, aj muchy si ho mylia s tym onym...exrementom
A pozerám, čo za otázky ti kladie @havino , ale žiadne nevidím, nemýliš sa ?
@paploska nuz iny kraj iny brav :-)
@evanaaa mozno si neochutnala dobry steak, s tym solenim je dilema, ci solit tesne pred upravou, alebo az po nej, ako som pisala, nie niekolko hodin vopred, @havino sa pytala, naco to tu otvarala :-)
@zuzkabluzka dakujem, neprehanaj :-)