Steak v sušenej šunke s pečiarkami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 20. októbra 2013
Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept)
Foto: afataga

Steakov nie je nikdy dosť :-)

2
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (po 130 g)
4 ks (akú máte radi tenke plátky)
14 ks
1 ks
 podľa chuti
1/4 dl alebo voda
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso na steaky som vybrala z chladničky 1 hod. pred prípravou, obalila som plátkami sušenej šunky a zviazala motúzikom, na to, či mäso soliť tesne pred prípravou, alebo až potom, sú dva názory, aj renomovani kuchári to robia jeden tak a druhý onak, ja solím a korením tesne pred prípravou

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým mi mäso odpočívalo, pokrájala som si huby, chilli papričku a vňať

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tiež som si uvarila umyté a prekrojené zemiaky v osolenej vode a ideme na vec: mäso som prudko opekala na rozpálenej panvici 2 min. z jednej strany a 1,5 min. z druhej strany, potom som ešte rýchlo poopekala šunku a dala na tanierik pod poklop, aby sa uvolnilo

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zároveň som na grilovacej panvici potretej masťou opekala uvarené zemiaky

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým mi odpočívalo mäso, do tej istej panvice som dala huby a prudko som ich opekala, musela som ich trošičku podliať vodou, lebo žiadnu svoju nepustili a vyzerali, že sa chystajú prihorieť, keď sa voda odparila, pridala som vňať a chilli

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešala som, odstavila a pridala maslo, soliť nebolo treba, lebo v panvici zostala opadaná soľ zo steakov

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo, prílohové zemiaky robím ako @jokin, sú super

    Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

akotak
Myslím, že by bolo lepšie uviesť v názve namiesto pečiarka šampiňón, Vy sa síce vyznáte, ale bežný smrteľník ak nie je mykológ, výraz pečiarka poznať nebude. Ale inak recept ok. Kvalitné suroviny = kvalitné jedlo.
izabella929
@afataga...u ž zase dráždiš moje chuťové poháriky...zase si bola na záhrade na pečiarky? no parádička a tvoje jedlo nemá chybu...) páči sa mi a určite by som sa nechala ponúknúť.-))
katkat
ach jaj, idem si upiect to trapne kura co je v chladnicke a ticho zavidiet... :) dalsi krasny steak, super :)
kimlo
Toto by som si dal...a nazov nemen, su to peciarky jak vysite.. :-)
angast
zase steak ? a co takto uvarit gris a kakafko ?
tie hriby by sa naozaj mali uvadzat zrozumitelne. co takto grzyb oweckowy
havino
na čo som to tu otvárala, hladná som a odchádzam smer kuchyňa si niečo dať, super, 5 ***** aj viac
jamarlen
"stejkov nie je nikdy dosť" - taký múdry a pravdivý výrok som už dlho nečital:)
ako ochutila šunka to hovädzie?
afataga
@akotak dakujem, ja si zas myslim, ze je v lepsie nechat v nazve slovo peciarka, ak niekto nevie, co to je, je to jeho problem
@izabella929 dakujem, velmi rada by som ta ponukla, to mi mozes verit, ale tento krat sa mylis, vedela som, ze nebudem mat cas ist cez vikend na huby, tak som kupila v obchode, taka hanba :-)
@katkat :-) dakujem, dobre kura tiez nemusi byt trapne, zalezi na tebe
@kimlo ver mi, ze ja ja by som si dala a dakujem ti, ze ako jediny si ocenil moje vysivanie, sak to dalo prace
@angast prosim si prelozit hadovku smradlavu
@irenaw kochaj sa, kochaj ak ti to urobi radost :-)
@havino dakujem, ale kladies mi otazky, na ktore neviem odpovedat :-)
@margaretka28 ked prides na obed, zabijem o par zemiakov viac :-)
afataga
@jamarlen vidis, ake mudra sa tu dozvies? :-), ako ochutila? no ako sunka :-), tazko to opisat, iba trochu po krajoch, minule som obalila v bociku, ten bol vyraznejsi, ale neprehlusilo chut masa, mam tu tiez recept
paploska
krása :-) ešteže mám plné brucho... aj keď sa obávam, že sa po nich len tak zaprášilo :-)
tiginko
ach jaj, tak dlho som mojich miláčikov stejkov nepapala... keď už ich nemám, aspoň sa pokochám tvojim obrázkom a pobavím - som fakt zvedavá na tú hadovku :-) :-)
irenaw
urobí :-))) a po kochaní prejdem k činu...
angast
waz smierdzacy .pre zahranicnych varecharov
dufam ze sem nejdes davat recept. mlade vajka sa este daju jest , ale stary kolik paradne smierdzy.
afataga
@paploska u nas sa v sobotu vysavalo, tak v nedelu sa este moc neprasilo :-)
@tiginko ved uz aj ja som mala abstak :-)
@irenaw spravne, ty si zena cinu :-)
@angast no tym prekladom si ma trochu sklamal :-), vies ze som rozmyslala o tych vajkach? minule som taku nasla, ale moj povedal, ze sa odstahuje :-), ten stary smrdi veru fajnovo, aj muchy si ho mylia s tym onym...exrementom
jamarlen
vždy sa bojím, že od sušenej šunky bude jedlo príliš slané, hoci sa mi páči jej tak trochu oriešková chuť... tak vyskúšame, hlavne že božskú chuť hovädziny neprehlušila... som rád odpovedi:)
evanaaa
Ono to jedlo na tanieri vyzerá skvele, ale mne by stačili tie zemiačky s pečiarkami, lebo neviem, či by som také "ružové" mäsko zjedla, ja na steaky nie som, ale ak máš dilemu s tým solením, tak máš pravdu, tesne pred úpravou - soľ viaže vodu a ak by bolo mäso dlhšie dopredu solené, by sa odšťavilo a vyschlo, aj keď nie viditeľne, ale predsa.....
A pozerám, čo za otázky ti kladie @havino , ale žiadne nevidím, nemýliš sa ?
afataga
@jamarlen naozaj sa nemusis bat tej sunky, steak sa snad ani neda presolit, ak vyskusas, daj vediet
@paploska nuz iny kraj iny brav :-)
@evanaaa mozno si neochutnala dobry steak, s tym solenim je dilema, ci solit tesne pred upravou, alebo az po nej, ako som pisala, nie niekolko hodin vopred, @havino sa pytala, naco to tu otvarala :-)
evanaaa
Nie, neochutnala, nemala som možnosť, sama sa neodvážim naň, asi by sa mi nepodaril. A tá otázka od @havino nebola otázkou, ako som to ja brala, bola to len úvaha, xixi. A tú "dilemu" so solením som v mojom komentári rozriešila ( aspoň ako by som ja postupovala).
salinka
Veľmi pekná práca, chutné jedlo, presvedčivá fotka. Aj ja robievam tie "jokinove zemiaky" :-)
zuzkabluzka
nooo, @afataga , pomaly, ale isto, budes vyhlasena za kralovnu steakov na vareche :) krasa, uvodna fotka hovori za vsetko, 5* :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha