![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka
Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Výborné mätové pesto
Rýchle a veľmi jednoduché jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Toto výborné pesto je moje najobľúbenejšie a robím ho často, najmä teraz keď je veľa čerstvej mäty....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Letný šalát
Tento recept sme si údajne vymysleli doma sami, aspoň tak mi to tvrdí moja mamina...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ovseno-slaninkové fašírky so zeleninou
Moje obľúbené. Najlepšie sú na studeno. Výborné sú aj s kuracím mäskom z polievky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou
Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajcia s cibuľovo-smotanovou omáčkou
Chutný a jednoduchý recept s novými zemiačikmi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vinná klobása smažená v mletém mase
Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Givec
Toto jedlo mam velmin rada a casto ho robim hlavne v lete ala da sa jest hocikedy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie drobky z Ábelovej
Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...