Ázijské voňavé kurča

hyza - fotkahyza, 15. mája 2014
Ázijské voňavé kurča
Foto: hyza

Komerčný recept
NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S HYZA Ázijskou pikantnou grilovačkou máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.

4
porcie
6-8 hod minút
príprava

Suroviny

1000 g
1 PL (limetová)
1 ČL jemne nakrájaný
2 strúčiky
2 ČL
podľa chuti
3 ks nakrájaná nadrobno
1 ČL
500 ml
200 ml
1 konzerva
1 ks menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie.

  2. 2

    Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín).

  3. 3

    Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne.

  4. 4

    Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: