Foto: hyza
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S <b> Ázijskou pikantnou grilovačkou</b> máte úspech zaručený. Každý z hostí Zobraziť celý popisKomerčný recept<br> NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S <b> Ázijskou pikantnou grilovačkou</b> máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.
porcie
príprava
Suroviny
1000 g |
|
1 PL (limetová) |
|
1 ČL jemne nakrájaný |
|
2 strúčiky |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
3 ks nakrájaná nadrobno |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
1 konzerva |
|
1 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie.
- 2
Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín).
- 3
Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne.
- 4
Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu