Tandoori kurča fotorecept
Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 23. mája 2013
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 23. mája 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 (12 hod. marinova minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozporciované kurča čiastočne vykostíme, nadrežeme kožu a riadne osolíme. Potrieme tandoori korením a vložíme do bieleho jogurtu, zmiešaného s tandoori korením. Poriadne premiešame.- 2
Navrch položíme lístky mäty a necháme aspoň dvanásť hodín prikryté v chladničke.- 3
Na ďalší deň preložíme mäso na plech a vložíme do rúry rozohriatej na 250 stupňov na 10 minút, znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme domäkka. Podávame s ryžou a uhorkovo-jogurtovou rajtou: do osoleného jogurtu s posekanou uhorkou vmiešame nasekanú mätu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu