Tandoori kurča fotorecept

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 23. mája 2013
Tandoori kurča (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 (12 hod. marinova minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
50 g
500 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1



    Rozporciované kurča čiastočne vykostíme, nadrežeme kožu a riadne osolíme. Potrieme tandoori korením a vložíme do bieleho jogurtu, zmiešaného s tandoori korením. Poriadne premiešame.

  2. 2



    Navrch položíme lístky mäty a necháme aspoň dvanásť hodín prikryté v chladničke.

  3. 3



    Na ďalší deň preložíme mäso na plech a vložíme do rúry rozohriatej na 250 stupňov na 10 minút, znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme domäkka. Podávame s ryžou a uhorkovo-jogurtovou rajtou: do osoleného jogurtu s posekanou uhorkou vmiešame nasekanú mätu.

Diskusia k receptu

zitar
aká náhodička, dcéra mi práve v sobotu na Turíčnom jarmoku kúpila korenie tandoori




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia