Fritovaná krkovička so zemiakovou penou
šéfkuchár, 11. júna 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
600 g (4 porcie) bez kosti |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Zemiaková pena: | |
700 g |
|
150 g |
|
|
|
Pečené papriky: | |
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dip: | |
120 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
20 g |
|
|
Postup
-
1
600 g krkovičky bez kosti nakrájame na 4 porcie, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian podľa chuti. Pečieme v uzavretej nádobe v rúre vyhriatej na 100 °C asi 30 minút.
- 2
Potom jednotlivé porcie krkovičky obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v panko strúhanke a fritujeme v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
- 3
Pečené papriky: Dve farebné papriky pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C asi 15 minút, vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme spariť. Papriku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kusy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 4
Zemiaková pena: Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme, pridáme k nim mascarpone a vyšľaháme do hladkej peny, dochutíme soľou.
- 5
Dip: Zelené korenie v náleve rozdrvíme a zmiešame s majonézou, dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 6
Horčicové semienka uvaríme vo vode, scedíme, dochutíme octom, olivovým olejom a soľou.
- 7
Bravčovú krkovičku podávame so zemiakovou penou, pečenými paprikami, s majonézou zo zeleného korenia, horčicou a sezónnymi bylinkami.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu