Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Fritovaná krkovička so zemiakovou penou

Peter Kulhány
šéfkuchár, 11. júna 2023
Fritovaná krkovička so zemiakovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g (4 porcie) bez kosti
 čerstvý
2 ks
100 g
Na vyprážanie:
Zemiaková pena:
700 g
150 g
Pečené papriky:
2 ks
Dip:
120 g
30 g
Ešte potrebujeme:
20 g




Postup

  1. 1

    600 g krkovičky bez kosti nakrájame na 4 porcie, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian podľa chuti. Pečieme v uzavretej nádobe v rúre vyhriatej na 100 °C asi 30 minút.

  2. 2

    Potom jednotlivé porcie krkovičky obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v panko strúhanke a fritujeme v dostatočnom množstve oleja dozlatista.

  3. 3

    Pečené papriky: Dve farebné papriky pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C asi 15 minút, vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme spariť. Papriku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kusy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Zemiaková pena: Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme, pridáme k nim mascarpone a vyšľaháme do hladkej peny, dochutíme soľou.

  5. 5

    Dip: Zelené korenie v náleve rozdrvíme a zmiešame s majonézou, dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  6. 6

    Horčicové semienka uvaríme vo vode, scedíme, dochutíme octom, olivovým olejom a soľou.

  7. 7

    Bravčovú krkovičku podávame so zemiakovou penou, pečenými paprikami, s majonézou zo zeleného korenia, horčicou a sezónnymi bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia