Fritovaná krkovička so zemiakovou penou
šéfkuchár, 11. júna 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
| 600 g (4 porcie) bez kosti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na vyprážanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Zemiaková pena: | |
| 700 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pečené papriky: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Dip: | |
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Ešte potrebujeme: | |
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
600 g krkovičky bez kosti nakrájame na 4 porcie, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian podľa chuti. Pečieme v uzavretej nádobe v rúre vyhriatej na 100 °C asi 30 minút.
- 2
 Potom jednotlivé porcie krkovičky obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v panko strúhanke a fritujeme v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
- 3
 Pečené papriky: Dve farebné papriky pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C asi 15 minút, vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme spariť. Papriku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kusy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 4
 Zemiaková pena: Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme, pridáme k nim mascarpone a vyšľaháme do hladkej peny, dochutíme soľou.
- 5
 Dip: Zelené korenie v náleve rozdrvíme a zmiešame s majonézou, dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 6
 Horčicové semienka uvaríme vo vode, scedíme, dochutíme octom, olivovým olejom a soľou.
- 7
 Bravčovú krkovičku podávame so zemiakovou penou, pečenými paprikami, s majonézou zo zeleného korenia, horčicou a sezónnymi bylinkami.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu