Kurací srnčí chrbát

peter64 - fotkapeter64, 5. marca 2011

tento recept je od mojej susedy

Suroviny

600-1000 g
5 ks
5 PL
150 g
2 ks
1 konzerva
1 konzervovaná
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme a ochutíme vegetou a necháme jednu hodinu necháme odležať. Väčšiu formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a dno vyložíme rezňami. Vajcia vyšľaháme pridáme smotanu rozšľahanú z múkou, na kúsky nakrájanú uhorku, kapiu a hrášok dochutíme soľou, vegetou, mletým korením, kary korením a na koniec pridáme strúhaný syr všetko dobre vymiešame.

  2. 2

    Zmes nalejeme do formy na rezne a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia upečieme do zlatistá. Servírujeme na listoch šalátu zo zemiakovou kašou. Kukuricu môžeme použiť alebo nemusíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Íha, to môže byť tiež dobré. Ale aká smotana, na varenie, lebo ju v surovinách nemáš. To by som aj vyskúšala. A potom ako, treba to vyklopiť?
peter64
Ďakujem evanaa za upozornenie na tu smotanu zabudol som ju do surovín napísať už je to opravené malo bi sa to dať vyklopiť ako keď robíte metrový koláč v srnčom chrbáte
mamatata2
Robievam podobne, ale formu vyložím tenkými plátkami slaninky a potom dám mäso. Je to vynikajúce a pekné aj ako veľkonočné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia