Wrap s fazuľovým šalátom
Foto: mirkajan
Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci predvianočných príprav. Veľmi dobrá vec aj v lete, keď Zobraziť celý popisNáš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci predvianočných príprav. Veľmi dobrá vec aj v lete, keď nemáte chuť na teplý obed.
porcie
príprava
Suroviny
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti (drvené) |
|
2 konzervy (400 g) |
|
1 konzerva (200 g) |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
v konzerve (voliteľné) |
|
6 ks |
|
|
|
(zmes) |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame olivový olej, biely vínny ocot, med, pretlačený cesnak, čili vločky, dijonskú horčicu a tymian.
- 2
Pridáme odkvapkané a prepláchnuté fazule (ja som použila červené a borloti fazule), kukuricu, na kocky pokrájané avokádo a na kocky pokrájané farebné papriky, premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes môžeme dať vychladiť alebo ňou hneď plniť tortily.
- 3
Na tortilu (ja ju pred použitím mierne pokvapkám vodou a zohrejem v mikrovlnke, je mäkkšia, ľahšie sa roluje) položíme trochu zmesi listových šalátov, na to dáme fazuľovú zmes (cca 3-4 PL), kto chce, pridá trochu odkvapkaného tuniaka (dcére som dala trochu opečeného tempehu) a tortilu zavinieme (postup som nefotila, ale zavinieme ako detskú zavinovačku - najprv preložíme spodný okraj a potom zrolujeme zľava doprava, spodnú časť poistíme alobalom alebo potravinárskou fóliou).
Tiež plnené tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu