Plnené tortilly
Plnené tortilly

Wrap s fazuľovým šalátom

mirkajan - fotkamirkajan, 10. decembra 2019
Wrap s fazuľovým šalátom
Foto: mirkajan

Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci predvianočných príprav. Veľmi dobrá vec aj v lete, keď Zobraziť celý popisNáš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci predvianočných príprav. Veľmi dobrá vec aj v lete, keď nemáte chuť na teplý obed.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

3 PL
1 PL
1 ČL
2 strúčiky
podľa chuti (drvené)
2 konzervy (400 g)
1 konzerva (200 g)
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
2 ČL
 v konzerve (voliteľné)
6 ks
 (zmes)




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame olivový olej, biely vínny ocot, med, pretlačený cesnak, čili vločky, dijonskú horčicu a tymian.

  2. 2

    Pridáme odkvapkané a prepláchnuté fazule (ja som použila červené a borloti fazule), kukuricu, na kocky pokrájané avokádo a na kocky pokrájané farebné papriky, premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes môžeme dať vychladiť alebo ňou hneď plniť tortily.

  3. 3

    Na tortilu (ja ju pred použitím mierne pokvapkám vodou a zohrejem v mikrovlnke, je mäkkšia, ľahšie sa roluje) položíme trochu zmesi listových šalátov, na to dáme fazuľovú zmes (cca 3-4 PL), kto chce, pridá trochu odkvapkaného tuniaka (dcére som dala trochu opečeného tempehu) a tortilu zavinieme (postup som nefotila, ale zavinieme ako detskú zavinovačku - najprv preložíme spodný okraj a potom zrolujeme zľava doprava, spodnú časť poistíme alobalom alebo potravinárskou fóliou).

    Wrap s fazuľovým šalátom - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, svěží dílo!