Slaný koláč s tofu, paradajkami, bazalkou a syrom fotorecept
Foto: elixir
Slaný koláč s oblohou plnou chutí a bohatou na bielkoviny... (1 ks - cca 2135 kJ)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
85 ml |
|
štipka |
|
3 g |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
140 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Ostatné: | |
|
|
(alebo iný syr, na posypanie) |
|
|
Postup
-
1
Z múky, droždia, vody, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ho 20 minút odpočívať.
-
2
Medzitým na panvici rozohrejeme PL oleja a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu do sklovita.
-
3
Potom pridáme vodu, ČL horčice a pretlak...
-
4
...premiešame, na chvíľu odstavíme z plameňa, pridáme soľ, oregano a roztlačený cesnak.
-
5
...takisto rozmrvené tofu...
-
6
...zamiešame, prehrejeme a odstavíme.
-
7
Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme do tenka a potrieme omáčkou...
-
8
...obložíme očistenými, po dĺžke pokrájanými šampiňónmi, dáme do predohriatej rúry a pečieme.
-
9
Nakoniec upečené slané koláče posypeme syrom, obložíme bazalkou a podávame so zeleninou podľa chuti.
-
10
Energetické hodnoty (1 ks) cca: 2135 kJ
Bielkoviny: 18,94g
Sacharidy: 77,13g
Tuky: 14,54g
Diskusia k receptu