Eintopf z pečienok a húb

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Eintopf z pečienok a húb
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
50 g alebo bravčová masť
80 g
150 g (šampiňóny a kuriatka)
20 g
150 g
3 g
20 g




Postup

  1. 1

    Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime mletou paprikou, urestujeme a podlejeme malým množstvom vody alebo hydinovým vývarom. Paradajky sparíme (blanžírujeme) vo vriacej vode cca 30 sekúnd a olúpeme. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsovému základu.

  2. 2

    Očistené huby nakrájame – šampiňóny na štvrtinky a malé kuriatka necháme vcelku. Malé množstvo oleja necháme rozohriať na teplotu 220 oC a huby prudko urestujeme. Zbytočne nemiešame, huby necháme 3 – 5 minút bez miešania opiecť. Potom huby premiešame a opakujeme proces.

  3. 3

    Restované huby vložíme do základu, zamiešame a dochutíme cesnakom a soľou. Podľa potreby zahustíme zápražkou. Hotové porcie môžeme zjemniť kyslou pochúťkovou smotanou.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Super dobrota, ale neviem, kde by som našla kuriatka, niekedy boli aj u nás v obchode strašne drahé a práve dnes som pozerala, že obchod je zatvorený.
tetuska
@violetacamorova
no ostáva už len nazbierať, ale neviem, či už vôbec rastú... ja mám v mrazáku, myslím, že tam môže ísť aj iný druh húb...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia