Eintopf z pečienok a húb
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime mletou paprikou, urestujeme a podlejeme malým množstvom vody alebo hydinovým vývarom. Paradajky sparíme (blanžírujeme) vo vriacej vode cca 30 sekúnd a olúpeme. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsovému základu.
- 2
Očistené huby nakrájame – šampiňóny na štvrtinky a malé kuriatka necháme vcelku. Malé množstvo oleja necháme rozohriať na teplotu 220 oC a huby prudko urestujeme. Zbytočne nemiešame, huby necháme 3 – 5 minút bez miešania opiecť. Potom huby premiešame a opakujeme proces.
- 3
Restované huby vložíme do základu, zamiešame a dochutíme cesnakom a soľou. Podľa potreby zahustíme zápražkou. Hotové porcie môžeme zjemniť kyslou pochúťkovou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no ostáva už len nazbierať, ale neviem, či už vôbec rastú... ja mám v mrazáku, myslím, že tam môže ísť aj iný druh húb...