Pórové farfalle s falošným parmezánom

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 28. septembra 2012

Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť.

Suroviny

1 na osobu  (väčší)
2 strúčiky
asi 2  hrnčeky
1 hrsť
1  hrsť
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.

  2. 2

    Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom.

  3. 3

    Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke.

  4. 4

    Pripravíme si ,,falošný parmezán". Na oleji opečieme cesnak a pridáme k nemu hrsť strúhanky (najlepšia je domáca z tmavého chleba), hrsť pomletých orechov a rovnaké množstvo najemno posekaných sušených hríbov. Ak ich nemáte k dispozícii, usušte narýchlo v trúbe čerstvé šampiňóny. Ochutíme štipkou tymianu. Cestoviny posypeme poctivou hrsťou falošného parmezánu a podávame :)

  5. 5

    +bonus čo sa toho parmezánu týka, často improvizujem. Niekedy som lenivá a osmažím si na oleji len pomleté orechy s korením, inokedy pridám strúhanku. Najviac mi chutí kombinácia hríbov s orechmi a tymiánom, možno trochu cesnaku. Ako to máte radi :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páčia sa mi... aj blog, k lenivej vegánke budem rada chodiť po inšpiráciu :)
zaujímavý názov... aj recept... aj nápad :-)