Pórové farfalle s falošným parmezánom

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 28. septembra 2012

Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť.

Suroviny

1 na osobu  (väčší)
2 strúčiky
asi 2  hrnčeky
1 hrsť
1  hrsť
štipka




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.

  2. 2

    Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom.

  3. 3

    Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke.

  4. 4

    Pripravíme si ,,falošný parmezán". Na oleji opečieme cesnak a pridáme k nemu hrsť strúhanky (najlepšia je domáca z tmavého chleba), hrsť pomletých orechov a rovnaké množstvo najemno posekaných sušených hríbov. Ak ich nemáte k dispozícii, usušte narýchlo v trúbe čerstvé šampiňóny. Ochutíme štipkou tymianu. Cestoviny posypeme poctivou hrsťou falošného parmezánu a podávame :)

  5. 5

    +bonus čo sa toho parmezánu týka, často improvizujem. Niekedy som lenivá a osmažím si na oleji len pomleté orechy s korením, inokedy pridám strúhanku. Najviac mi chutí kombinácia hríbov s orechmi a tymiánom, možno trochu cesnaku. Ako to máte radi :)

Diskusia k receptu

tornadolue
Páčia sa mi... aj blog, k lenivej vegánke budem rada chodiť po inšpiráciu :)
dajanca
zaujímavý názov... aj recept... aj nápad :-)
lenivaveganka
@zirafninka1 no vidis to, tolkokrat ma to nutili opravit, az som zabudla na hriby. ja niekedy robim tu struhanku len z orechov, inokedy pridam aj struhanku, alebo z orechov a hribov, ako mam chut :)
babidka
Na recept som som sa pozrela iba zo zvedavosti " co noveho vo vege komunite " a hned som objavila zaujimavost vo forme tej posypky na cestoviny :-) Urcite ju urobim a ochutnam a az potom sa rozhodnem , ci je to chut aj pre mna ...:-) Bola som totiz 10 rokov striedavo vegetarianka , veganka aj vitarianka /podla mojho aktualneho zdravotneho stavu/ a tak mam slabost pre take nezvycajne , ale napadite jedla .
garanco
Vyzerá to veľmi zaujímavo a chutne, príležitosne uvarím!
sebo
Recept je možno fajn a nič proti vegánstvu (a iným štýlom stravovania) nemám, ale bol by som osobne rád ak by sa jedlá nazývali pravými menami - falošný losos, falošný parmezán a pod. sú pri vyhľadávaní receptov prinajmenšom zavádzajúce. Myslím, že falošných vecí máme v obchodoch a kuchyniach nadmieru. :) Ak by niekoho zaujímalo, aké sú rozdiely medzi skutočnými parmezánmi _ Parmeggiano Reggiano a Grana Padano pripravil som pre vás článok. Viac na  www.i-potraviny.sk/parmezan-parmeggiano-reggiano-grana-pad...
elixir
veľmi sa mi páči falošný parmezán, vďaka za nápad :)
bekla
A preco parmezan? Na oklamanie chuti parmezanu to veru nie je...zeby kvoli tuzbe po skutocnom parmezane?? Preco sa trapit? Ak pre zdravotne dovody, tak OK, len netreba zbytocne vymyslat nazvy, nezodpovedajuce pouzitym surovinam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia