Foto: lenivaveganka
Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť.
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.
- 2
Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom.
- 3
Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke.
- 4
Pripravíme si ,,falošný parmezán". Na oleji opečieme cesnak a pridáme k nemu hrsť strúhanky (najlepšia je domáca z tmavého chleba), hrsť pomletých orechov a rovnaké množstvo najemno posekaných sušených hríbov. Ak ich nemáte k dispozícii, usušte narýchlo v trúbe čerstvé šampiňóny. Ochutíme štipkou tymianu. Cestoviny posypeme poctivou hrsťou falošného parmezánu a podávame :)
- 5
+bonus čo sa toho parmezánu týka, často improvizujem. Niekedy som lenivá a osmažím si na oleji len pomleté orechy s korením, inokedy pridám strúhanku. Najviac mi chutí kombinácia hríbov s orechmi a tymiánom, možno trochu cesnaku. Ako to máte radi :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu