
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Polievka s klobáskovými loptičkami
K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Kuře sweet and sour
Nemám ráda cizí názvy . Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen,...

Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Cubana
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)

Prekladané zemiaky s čabajkou
Dávno som túto chutnú klasiku nevarila. Niektorí ju nazývajú aj Francúzske zemiaky, len samotní Francúzi...

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

Kuracia roláda pečená s balsamikom
Recept na tuto balsamikovu marinadu som nasla na internete.

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu...

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Krémová polievka z brokolice a rajčín
Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly

Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky: Šampiňóny rozmixujeme.

Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...

Slaný koláčik po našom
Na olivovom oleji si speníme na jemno pokrájanú cibuľku, pridáme zmrazené guľky lístkového šalátu a podusíme....

Nalešníky plnené hubovou omáčkou
tento recpet mi ukazala sesternica a bol naozaj vyborny

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

Hovädzina s feniklom a cestovinou fusilli
Večer si dáme mäso do "pácu", ktorý sa bude skladať z horčice, soli, korenia...

Quesadilla
Položíme si pred seba tortilu a poukladáme na ňu šunku. Na jednu polovicu dáme papriku, ...

Nesyrové orieškové špagety
Záver receptu som si vypožičala od @2010 a hoci som sprvu bola skeptická, musím potvrdiť, ...

Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...