S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne nemám veľmi rada biele tofu, aj keď je niečím ochutené (za to však milujem údené tofu :D) .. Ochutiť ho však sladučkým banánovým mliekom, to je už iná záležitosť. A dať ho do palaciniek je tiež vyšší level. To už tú mdlú chuť necítiť a je to super! Pochutnajú si určite aj tí čo jedia bez laktózy :)) www.dontbefakebakesomecake.sk
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1 1/2 hrnčeka |
|
1 1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
Na tofu tvaroh: | |
1 balenie |
|
70 ml |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1-2 PL |
|
Na čokoládovú polevu: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na palacinky si spravíme hladké cesto. Zmiešame múku, mlieko, štipku soli, cukor a kukuričný škrob. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici, na troške oleja. Palacinky robte tenučké, na rozpálený olej nalejte cesto. Keď sa vám trochu prepečie palacinku otočte na druhú strane a opekajte do zlatista.
- 2
Na tofu tvaroh si dáme nakrájané tofu do mixéra, pridáme štipku soli, sladidlo. Sladidlo môžete aj vynechať banánové mlieko je dosť sladké, ale pripravujte podľa vašej chuti. Pridajte mlieko a premixujte do hladka. Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešajte. A takto nejako by tofu tvaroh mal vyzerať, krásne krémový, hladký a sladučký.
- 3
Na koniec si pripravíme ešte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite kokosový olej s čokoládou na varenie. Palacinky potrite tofu tvarohom, zatočte. Poukladajte vedľa seba na tanier, polejte čokoládovou polevou. Na ozdobu môžete pridať banán nakrájaný na kolieska a lístky bazalky. Prajem vám dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár