Keď mi zostanú rožky alebo žemle, zvyknem ich využiť na rýchlu večeru.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky alebo žemle nakrájame na plátky a mierne navlhčíme v mlieku. Stačí z jednej strany. Zapekaciu misu potrieme maslom alebo olejom a nakladieme jednu vrstvu rožkov. Na ňu dáme vrstvu strúhaného syra a nakrájanú šunku.
- 2
Znova dáme rožky, syr, šunku a zakryjeme rožkami. Pokvapkáme olejom. Dáme do rúry zapiecť. Keď je jedlo zapečené, zalejeme vajíčkami rozmiešanými v 1/8 l mlieka s troškou soli, ml. korenia a oregana a posypeme zvyšným syrom.
- 3
Dopečieme do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu