Syrový nákyp

58vlasta - bez fotky58vlasta, 22. novembra 2009

Keď mi zostanú rožky alebo žemle, zvyknem ich využiť na rýchlu večeru.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6
1/4 l
150 g
3
200 g




Postup

  1. 1

    Rožky alebo žemle nakrájame na plátky a mierne navlhčíme v mlieku. Stačí z jednej strany. Zapekaciu misu potrieme maslom alebo olejom a nakladieme jednu vrstvu rožkov. Na ňu dáme vrstvu strúhaného syra a nakrájanú šunku.

  2. 2

    Znova dáme rožky, syr, šunku a zakryjeme rožkami. Pokvapkáme olejom. Dáme do rúry zapiecť. Keď je jedlo zapečené, zalejeme vajíčkami rozmiešanými v 1/8 l mlieka s troškou soli, ml. korenia a oregana a posypeme zvyšným syrom.

  3. 3

    Dopečieme do ružova.

Diskusia k receptu

nyja
Najbližšie určite vyskúšam. Šikovný receptík. :))
58vlasta
Áno a namiesto šunky sa dajú využiť aj zbytky vareného alebo pečeného mäsa alebo hocijaká klobása...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia