
Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou
Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more...

Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...

Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou
Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Vyprážaný pangasius
Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na...

Mäsko na barbecue omáčke
Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle...

Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Sýrové vafle
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr,...

Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz...